Afbeelding
Foto: Bibliotheek Dommeldal

Computercursussen bij de Bibliotheek met SonenBreugelVerbindt

Algemeen

Son en Breugel - Samen met Bibliotheek Dommeldal en de gemeente Son en Breugel gaan docenten van SonenBreugelVerbindt weer van start met twee series computercursussen. Voor beginners en voor mensen die al gewend zijn aan muis en toetsenbord. Elke cursus bestaat uit een serie van 6 dagdelen (van 2 uur) en wordt gegeven in de Bibliotheek in het Vestzak, boven in de cursusruimte. Natuurlijk is er altijd koffie of thee.

Klik & Tik de Basis
Een cursus voor beginners waarin u de basisbeginselen leert van de computer en de tablet, zoals het gebruik van de muis en het toetsenbord, of van het aanraakscherm van een tablet. Verder leert u de eerste beginselen om het internet op te gaan. We werken in kleine groepjes, maximaal 6 personen, onder leiding van 3 of 4 geduldige cursusleiders. Daarnaast kunt u thuis oefenen op uw computer of tablet. U werkt tijdens de cursus met uw eigen laptop of tablet. Op verzoek kan de Bibliotheek een laptop beschikbaar stellen.
De cursusdagen zijn steeds op woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur. De data van de komende serie van 6 cursussen zijn: 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari en 20 februari.

Klik & Tik Internet en e-Overheid:
Een cursus, met uitgebreid werkboek, waarin u o.a. leert hoe u op het internet informatie zoekt en aankopen doet. Ook hoe u bankzaken digitaal regelt en email gebruikt. Verder is er veel aandacht voor het digitaal contact leggen en zaken regelen met de overheid (gebruik van DigiD). U leert b.v. formulieren aanvragen, downloaden en insturen. Ook bekijken we de digitale loketten van onze eigen gemeente. En we surfen rond op het online platform van u en uw dorpsgenoten, SonenBreugelVerbindt.nl. U sluit de cursus af met  een certificaat. Op verzoek kan de Bibliotheek een laptop beschikbaar stellen, maar het is handiger om uw eigen laptop of tablet mee te nemen. De cursusdagen zijn steeds op donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur. De data van de komende serie van 6 cursussen zijn: 17 januari, 24 januari, 31 januari, 7 februari, 14 februari, 21 februari.

Aanmelden
Voor meer informatie over de cursussen, èn om aan te melden, gaat u naar info@sonenbreugelverbindt.nl/cursus, of vult u een formulier in bij een medewerker van de Bibliotheek, tijdens de openingstijden. U kunt ook bellen naar 0499-473033. Beide cursussen zijn gratis dankzij een bijdrage van de gemeente Son en Breugel. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding, dus snel aanmelden is slim.