Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 99ad59

Samenvoeging RABO bankenOnder een kop die niet direct tot verder lezen uitnodigt, noch vermeldend van wie dit bericht is, moeten we verderop lezen dat er een "intentieverklaring" is om de RABO banken regio Eindhoven op een hoop te gooien.

Dat betekent dus dat ná het opheffen van filialen van ABN/AMRO en ING er geen enkele bankvestiging overblijft. Vroeger waren de diverse RABO banken autonome coöperaties, met ieder een eigen bankvergunning. Ze werkten samen in 2 centrales: Utrecht ( vnl vroegere Raiffeisenbanken) en vroegere Boerenleenbanken te Eindhoven. De autonomie van de vestigingen is al jaren uitgehold.
Als bekroning: De banken hebben geen eigen bankvergunning meer. Er is nog maar één bankvergunning nl RABO Nederland.

Ik hoop maar dat de ledenraad zich verzet tegen deze "samenvoeging", wat volgens mij een aanloop tot opheffing van diverse vestigingen is

Overigens geloof ik niet zo erg meer in de beslissingsbevoegdheden van die raad.
Dat opheffen van allerlei voorzieningen op het "platteland " past natuurlijk perfect in de trend die overal in dit land in dit land wordt opgedrongen, met de zegen van de necons in den Haag : Verschraal het platteland, voeg gemeentes samen , laat alles samenklonteren in de stad en zoek het verder zelf maar uit.
En dat dan ook in dit geval, nog verkopen als "verbetering van dienstverlening". Voorwaar een vreemd begrip van de zgn "Zorgplicht" van banken, die zo wel een heel erg wassen neus blijkt.
Je moet maar durven, enfin zei al niet het spreekwoord "Een brutaal mens heeft de halve wereld"? Kunnen wij eerstdaags voor elk akkefietje naar Eindhoven karren ( overal files, stoplichten èn betaald parkeren, geholpen door nagenoeg anonieme apparatsjiks) in het kader van "verbetering van dienstverlening" als het aan dit soort zelf als regel onbereikbare "managers" ligt? Daar had ik me toch wel iets anders bij voorgesteld.
Met vriendelijke groeten en hopend dat wat ik vrees nou niet en nooit niet door zal gaan.

W.Zwetsloot Son

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>