Afbeelding

Gratis taxatie kunst in Philips Museum

Algemeen

Son en Breugel / Eindhoven - Vrijdag 18 januari tussen 10.30 en 16.00 uur organiseert het Zeeuws Veilinghuis een taxatiedag in het Philips Museum. Bezoekers kunnen  kunstvoorwerpen gratis laten taxeren door een van de aanwezige registertaxateurs. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Aziatica en schilderijen
Wat kunt u deze dag laten taxeren? De nadruk ligt op Aziatica en schilderijen. Bijvoorbeeld Chinees en Japans porselein, sculpturen, rolschilderingen en andere voorwerpen uit Azië. Schilderijen en aquarellen kunnen Europees zijn of afkomstig zijn uit Nederlands-Indië. Maar ook andere zaken zijn welkom, zoals Europees keramiek, zilver, sieraden, glas etc. 

Gratis toegang museum
Neemt u vrijdag een of meer te taxeren voorwerpen mee naar het Philips Museum? Dan krijgt u met maximaal twee personen gratis entree in het museum. Bezoekers van de taxatie zijn van harte welkom het museum te bezoeken. 

Philips Museum
Het Philips Museum in de eerste gloeilampenfabriek van Philips is een boeiend museum met verschillende tours. Het ligt in het centrum van Eindhoven en neemt de bezoekers mee op de reis door het Philips-verhaal. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Daarnaast zijn er tijdelijke exposities. De expositie Visas to freedom over Jan Zwartendijk is verlengd tot eind april. Als Nederlands consul in Litouwen redde deze 'Mister Radio Philips' duizenden Joden door hen in 1940 'aangepaste' visa te verstrekken.

Zeeuws Veilinghuis
Het Zeeuws Veilinghuis behoort tot de top van Nederland en België en heeft vestigingen in Middelburg en Amsterdam. De veilingen en kijkdagen vinden doorgaans plaats in Middelburg. Jaarlijks worden diverse topstukken geveild.