Afbeelding
Foto: St SOJ

Burgerinitiatieven voor een 'mooier' Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Het is nu een feit; Stichting Statiegeld op Jeugd (SOJ) is officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! De afgelopen maanden is het bestuur van Stichting SOJ druk bezig geweest om alle ambities te beschrijven en de statuten hiervoor uit te werken.

Met de financiële hulp van SonenBreugelVerbindt en een gesponsord tarief voor de oprichtingsakte door Notariskantoor Heleen Vaarten, is het Stichting SOJ gelukt om deze ambities om te zetten in een rechtspersoon. Wat die ambities precies zijn, is nu te bekijken via de video op www.sonenbreugelverbindt.nl/web/statiegeld-op-jeugd.

"We zijn echt heel blij met de hulp van SonenBreugelVerbindt", zegt Stichting SOJ voorzitter Amanda Schiltmans. "In het afgelopen jaar zijn we actief aan de gang gegaan met het innovatieve idee om de vergrijzing in ons dorp te kantelen. Alle activiteiten en middelen hebben we uit eigen zak betaald. Als je dan naar de notaris moet, komen er toch wel andere bedragen om de hoek kijken. Dan ga je opzoek naar partijen die geloven in de noodzaak van het doel van onze stichting. In SonenBreugelVerbindt vonden wij de steun waar wij naar opzoek waren. Zij hebben ons ook vanaf het begin gesteund met de mogelijkheid tot het bieden van een tijdelijke website waar wij als stichting informatie kunnen delen met geïnteresseerden. Onze video draait hier nu ook!"

"Zorgen voor elkaar en de verbinding tussen jong en oud, dat is waar wij als SonenBreugelVerbindt ons voor inzetten", vertelt teamlid Maurice Peters. "Daarom geloven wij in de ambities van Stichting SOJ. Toen ik met Amanda, tijdens de WMO beurs in Son en Breugel, in gesprek kwam en hoorde waar haar behoefte uit bestond, heb ik dit in ons bestuur ingebracht. Unaniem waren wij het eens dat dit burgerinitiatief een kans moet krijgen, willen we ons dorp 'duurzaam maken in mensen'. Jongvolwassenen moeten een kans krijgen om binnen ons dorp op zichzelf te gaan wonen en daarom is sociale woningbouw een noodzaak."

"Eenzaamheid onder senioren is een groot probleem aan het worden", zegt Jan-Frans Brouwers van SonenBreugelVerbindt. "Door elkaar te leren kennen kun je elkaar ook helpen. Wanneer jongvolwassenen en senioren dichtbij elkaar wonen, kunnen ze er voor elkaar zijn en is er op een natuurlijk manier sociale controle. De zelfredzaamheid voor beiden groepen wordt zo vergroot en dit past perfect bij waar wij ons voor inzetten."

"Burgerinitiatieven die mensen 'verbinden' steunen wij graag", zegt Boudewijn Ross, voorzitter SonenBreugelVerbindt. "Het initiatief van Stichting SOJ is een actie die hulp nodig had en wij maken dit graag mogelijk, want we dienen beiden het dorp. Welzijn is het gezonde fundament onder een duurzame samenleving!"