Voorleeskampioen 2019 Emir Bektesevic
Voorleeskampioen 2019 Emir Bektesevic Foto: Ingezonden

Emir Bektesevic is de nieuwe voorleeskampioen

Algemeen

Son en Breugel - Dat was weer een spannende voorleeswedstrijd! Op uitnodiging van De Bibliotheek, waren zes van de zeven basisscholen naar het Vestzaktheater in Son en Breugel gekomen, om hun schoolkampioen te laten voorlezen.

Om de beurt lazen deze voorleeskampioenen voor aan het publiek en aan de jury. De jury bestond uit Burgemeester Gaillard, een medewerker van Boekhandel de Traverse en een medewerker van de LEVgroep. Als verrassing kwam de zus van Carrie Slee op in de pauze.

De jury was unaniem in haar beslissing over de winnaar. Emir Bektesevic van Basisschool de Ruimte wist vanaf de eerste minuut de zaal te boeien. Hij las voor uit: Geronimo Stilton - Het kwade verbond. En dat deed hij rustig en duidelijk. Een terechte kampioen in.

Emir gaat nu door naar de halve finale, in maart in Goirle. En als dat goed gaat, mag hij meedoen aan de landelijke finale. De organisatie wenst hem heel veel succes. Maar voorlopig is Emir in ieder geval dit hele jaar Voorleeskampioen 2019 van Son en Breugel.