Logo mooisonenbreugel.nl
Veel belangstelling tijdens de motorshow van MC Son   | Fotonummer: 0761d6
Veel belangstelling tijdens de motorshow van MC Son (Foto: Wil Feijen)
Foto's Evenement

Terug naar toen tijdens jubileum motorshow

Son en Breugel - Veel bezoekers die zondag 10 februari de motorcrossbeurs in de Bongerd bezochten, gingen terug in de tijd. Niet alleen stonden er meer dan 75 motoren uit een ver verleden te blinken in de sporthal, ook de verhalen die erbij horen waren te lezen bij de verschillende kraampje of werden verteld door de bezoekers.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen


Rondje in de zijspan
De beurs werd georganiseerd door de Sonse Motorclub (MC Son) in samenwerking met de Nederlandse Motorsport Bond (N.M.B.). Aanleiding was het 50-jarige bestaan van MC Son. Dat er veel is gebeurd in die 50 jaar was te zien tijdens de beurs. De beurs werd geopend door burgemeester Hans Gaillard, die bekende dat hij vanaf zijn jeugd al eens in een zijspan had willen meerijden. Daarop stapte hij in de zijspanbak van een crossmotor en maakte daarmee een rondje in de zaal waarmee de beurs officieel werd geopend.

Coryfeeën
De beurs trok meer dan 1200 bezoekers die door de motoren, filmbeelden en verhalen teruggingen in de tijd van de oude coryfeeën in de motorcross. Zoals Jo van Dijk, Carlo Hulsen, Jan de Rooij, Henk Vosters en nog veel meer helden uit het mooie verleden.

Herinneringen en anekdotes
Mooi waren de verhalen en anekdotes die door de bezoekers verteld werden als zij bij een motor stonden en herinneringen ophaalden aan die tijd. Een tijd van zelf sleutelen en samenhorigheid onderling. Niet zelden werden materialen en kennis gedeeld tijdens een cross. Een tijd waar plezier en technische kennis een grotere rol speelde dan de uiteindelijke winst.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>