Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 542c57
Foto:
Lezerspodium

Het parkeerprobleem rondom voetbalclub SBC

Son en Breugel - Een schets van het probleem. In december 2016 is aan de Rooijseweg een nieuwe parkeerplaats aangelegd. De oude parkeerplaats is opgedeeld in tweeën met een ingang aan de Bijenlaan en aan de Afrikalaan. Ruimte is er dus meer dan genoeg. Echter de parkeerplaats aan de Rooijseweg wordt te weinig gebruikt. Iedereen rijdt naar de Afrikalaan om te parkeren op het oude kleiner geworden parkeerterrein. Daar is niet genoeg plek en dus worden de omliggende straten vol geparkeerd. Uiteindelijk ook op de Afrikalaan, waar een parkeerverbod geldt. Zelfs op het zebrapad zetten mensen hun auto.

In november 2017 ben ik in beweging gekomen, omdat de ergernis van een vol geparkeerd hofje aan De Wadden mij wat teveel werd. Politie gebeld, BOA gesproken, ambtenaar van de gemeente gesproken en ten slotte op het spreekuur van toenmalig Wethouder Kees Vortman geweest. Dat leverde ook resultaat op. Met de club werd overleg gevoerd, leden geïnformeerd, wegwijzering naar SBC door de gemeente aangepast. Resultaat in 2018 nauwelijks nog overlast.

In 2019 zijn we weer vol terug bij het oude probleem. De wijk vol geparkeerd en fout parkeerders op de Afrikalaan en weer op het zebrapad. Iedereen weer terug in zijn oude gewoontes. SBC heeft een adres aan de Afrikalaan en bezoekers van andere clubs rijden met hun navigatie automatisch naar een parkeerplaats met te weinig ruimte.

Mijn voorstel om het probleem aan te pakken en definitief op te lossen is het volgende:
- een nieuw adres en ingang voor SBC aan de Rooijseweg
- opschalen van de parkeervoorziening aan de Rooijseweg. Een vangrail langs de Rooijseweg geeft een veilige ruimte voor uitbreiding van de parkeerplaatsen daar in een visgraat-opstelling voor zo'n 180 auto's
- waar nu de parkeerplaats is aan de Afrikalaan en het trapveldje bij Basisschool De Ruimte kan een woonvoorziening gebouwd worden. Daar past een kopie van de flat die woningbouwvereniging 'thuis heeft gebouwd aan de Molenstraat (30 appartementen met parkeerkelder)
- van de Afrikalaan naar wat nu de ingang van SBC is kan een fietspad worden aangelegd, zodat de fietsenstalling daar kan blijven. Zo is SBC voor bewoners uit De Gentiaan per fiets bereikbaar
- op het SBC-terrein zelf kan een kleine boulevard worden ingericht vanaf de nieuwe ingang aan de Rooijseweg tot aan de huidige ingang

De verkeersveiligheid gaat er met sprongen op vooruit als al het verkeer van SBC verdwijnt uit de woonwijk. Alle bezoekers van de voetbalclub worden meteen gedirigeerd naar een parkeerplaats met voldoende ruimte voor iedereen. De kosten zijn overzichtelijk en er ontstaat ruimte voor het bouwen van woningen waar velen naar zoeken. Het appartementencomplex aan de Molenstraat was zeer gewild, want meer dan 1800 mensen hadden zich ingeschreven voor een appartement.

Ik hoop dat iedereen dit plan eens goed overdenkt en wellicht dat 2020 SBC een mooie nieuwe entree heeft aan de Rooijseweg.

Ron Hendriks
Son en Breugel

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>