Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Vurgloei-avond, carnavalsoptocht en boerenbruiloft

Algemeen

Son en Breugel - De inmiddels bekende Vurgloei-avond op de vrijdagavond wordt beschouwd als dé aftrap voor het carnaval waar iedereen bij wil zijn. Op vrijdag 1 maart bereidt de feestvereniging zich voor op de nieuwe editie van 2019. Het is een avond vol zang, dans en klets.

Dit jaar staat er natuurlijk weer een super programma. De organisatie heeft weer knots goeie tonpraters, super dans en ongekende zang geregeld. Mensen uit het eigen Son en Breugel, maar ook topartiesten van ver daar buiten. Klets van tonprater Jasper van Gerwen als Wilbert van Wijnhoven een vrijgezel van midden veertig die nog bij zijn moeder woont en Rob van Elst. Dans is er weer van onder andere Crooks en natuurlijk de Dommelsoppers en zang van Eric Knottnerus en Mark Elbers alias Elvis. Dit is dan ook een avond die draait om gezelligheid. Kaartjes à € 5,00 kunnen besteld worden via van.alles.wa@hotmail.com.

Dit jaar bent u, met het hele gezin, voor aanvang van de optocht van harte welkom. Het feestcafé is speciaal daarvoor open om u vast te voorzien van een heerlijke bak verdiende koffie of een pilsje. Uiteraard is 'Spierbal on tour' aanwezig om de broodnodige bodem te leggen. Alles is op voorraad van een vette bodem tot een heerlijk broodje kaas. Direct na de optocht barst het feest los onder leiding van feest DJ-Bernie. Voetjes van de vloer en handjes in de lucht en de kinderen kunnen voor 1 muntje hun energie kwijt in de tot speelhal omgetoverde sporthal.

Op carnavalsdinsdag is in feestcafe De Bongerd de boerenbruiloft nieuwe stijl van Krutjesgat. Het boerenbruidspaar stapt deze dag in het bootje en hebben na deze grote stap een groot boeren feest. Vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom en de cadeau tip is natuurlijk 'd'n Kromme errum'. Dat wil zeggen hapklare etenswaar die dezelfde dag direct aan de bezoekers wordt aangeboden in de eetzaal. Dit moet u komen ervaren. Kom gezellig langs in gepaste boerenkledij.