Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Krutjesgatse Seniorenmiddag

Algemeen

Son en Breugel - In de Carnavalstent werd zondag 17 februari de Seniorenmiddag gehouden. Waar in de vorige jaren kaartjes gekocht konden worden bij de ingang, moesten die nu vooraf besteld worden. Dat dit geen belemmering bleek te zijn om deze middag te bezoeken, was wel te zien. In een bomvolle tent werd de seniorenmiddag bezocht en er werd een mooi programma gepresenteerd. Diverse dans en zang groepen traden op onder andere Avanti Devotion, Dede Dance en als zangers traden onder andere Lisa , Evelien en Lars op. Uiteraard waren ook de Bloaskaken weer van de partij.

Als eregast was Pastoor Bakermans uitgenodigd die op wat vragen van Prins Jarno vol humor zijn antwoorden gaf. Hij vertelde hoe zijn leven vanaf het begin er op gericht was om Pastoor te worden en over zijn tijd als Pastoor in Son en Breugel. Ook over de leegloop in de kerken, maar zeker ook hoe de Sonse Kerk er op dit moment bij staat. Het schuurt van binnen zoals hij het uitdrukte, onder een staande ovatie verliet hij het podium. Na Pastoor Bakermans stond het Smartlappenkoor Rawazzi uit Son en Breugel op het podium. Dit fleurige en gezellige koor bestaande uit zo'n 60 vrouwen en mannen, bracht er echt de stemming in en er werd volop ingehaakt.

Verder stonden er enkele tonpraters op het programma. Tijdreisbureau Son, De Grote Amigo show en ook weer voor de 11e keer Haike Richters als De Scheidsrechter die vol humor zijn ervaringen vertelde over zijn reizen op de solex naar de wedstrijden die hij moest fluiten. Nancy van Heeswijk die haar verhaal smeuïg vertelde en zong over haar vakantie (en toiletbezoek) ervaringen op de Glamping. Met als uitschieter tonprater Giel van Erp met zijn optreden als De Doventolk. Volgens hem zat er wel voor € 80.000 aan hoorapparaten in de tent. Met veel gebaren en uitspraken vertelde hij over de problemen met zijn slechte gehoor. Zijn act zat vol humor en met zijn hillarische uitspraken kreeg hij de aanwezigen volop aan het lachen. Een staande ovatie viel ook hem ten deel bij het verlaten van het podium. De middag werd afgesloten met het optreden van Prinsenritme Live. Ook dit optreden van oud prinsen met veel zang, bleek goed in de smaak te vallen bij het publiek. Een middag waar volop werd genoten van alle zang, dans en humor.