Afbeelding
Foto: Ingezonden

Quint Otten maakt debuut voor Siam Gym

Algemeen

Son en Breugel - Het jaar 2018 verliep voor kickbokser Quint Otten niet zoals hij gepland had. Door veel afzeggingen van tegenstanders, een gebroken hand die hij opliep tijdens het sparren bij Kops Gym en tot overmaat van ramp verloor Quint eind 2018 een vriendin. Al met al was 2018 een zwaar jaar. Quint wil in dit jaar harder terugkomen dan ooit. Hij is weer hard aan de weg aan het timmeren om zijn doel waar te maken; het bereiken van de wereldtop over een paar jaar.

Ondanks voorgenoemde mindere dagen heeft 2018 toch nog iets moois gebracht. Het mooiste hoogtepunt is toch wel dat hij de Europees kampioen/4 mans toernooiwinnaar in Thailand drie rondes lang domineerde en won, dit was een sterke partij waarbij hij ook twee keer 8 tellen uitdeelde.

Vertrek naar Siam Gym
Sinds 3 maanden traint Quint bij Siam Gym onder leiding van Mekki Ben-Azzouz, Aziz Ameziane en Samir Ben-Azzouz en dat bevalt hem goed. Hij is zeer tevreden over de aanpak van zijn trainingen en ook hoe professioneel er wordt omgegaan met het voorbereiden daar. Hij heeft daar ook veel trainingspartners, er lopen veel wereldtoppers rond, zoals Tayfun Ozcan, Khalid El Moukadam, Nordin van Roosmalen. Buiten dat hij drie keer per week bij Siam Gym traint, gaat hij ook twee keer in de week naar Leroy's Gym in Valkenswaard waar hij zijn krachttraining doet onder leiding van Leroy Damen. Daarnaast wordt er veel tijd besteed aan zijn voeding.

Debuut
Quint maakt 6 april zijn debuut in Beringen in België en kijkt daar met veel vertrouwen en motivatie naar uit. "Mijn doel voor dit jaar is duidelijk, ik wil nog meer ervaring op doen en zo snel mogelijk naar de B-klasse. Ik wil mezelf bewijzen tegen over mijn nieuwe trainers dat ik stappen aan het maken ben en dat moet ik laten zien in de ring. Ik heb honger. Via deze weg wil ik ook mijn sponsoren North Side sports, Leroy's gym en Barbos Barbershop bedanken voor hun steun en vertrouwen in mij en natuurlijk mijn ouders die altijd alles voor mij aanpassen en ook wil ik nog mijn familie en vrienden bedanken. Op naar een top jaar!"