Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 0f6fb4
Foto: Wil Feijen
Foto's School

Heel Berkenstaete aan de pannenkoek

Son en Breugel - Vrijdag 22 maart was het Nationale Pannenkoekdag. Een dag die zeker voor de bewoners van Berkenstaete niet ongemerkt voorbij is gegaan. Leerlingen van groep 8 van de Sterrenschool De Ruimte uit Son en Breugel bakten die dag pannenkoeken voor de bewoners van Berkenstaete. Voor beide partijen een feestelijke middag.

Redacteur: Adrie Neervoort
Foto's: Wil Feijen

Groep 8 van Sterrenschool De Ruimte zorgde dit jaar alweer voor vierde keer voor een feestelijke lunch bij Berkenstaete. Een traditie waar zowel de leerlingen als de bewoners van Berkenstaete naar uitkijken.

In het Atrium van Berkenstaete waren de tafels al gedekt door De Vrienden van Berkenstaete en stonden er verschillende baktafels klaar, waar de pannenkoeken werden gebakken door de leerlingen. Daarna werden de pannenkoeken door de leerlingen uitgeserveerd aan de circa 70 aanwezige gasten.

Niet alleen bleken de leerlingen van De Ruimte erg goede pannenkoekenbakkers te zijn en perfecte gastheren en vrouwen, ook muzikaal verrasten zij de bewoners van Berkenstaete. Tijn van Beek bracht een zeer bijzonder versie van het nummer. Met een vlotte rap gecombineerd door zang bracht hij 'Zo verdomd alleen' ten gehore. Dirk Veenendaal, leraar op De Ruimte, vertelt enthousiast hoe zinvol de leerlingen van groep 8 elk jaar weer uitkijken naar deze middag. Wat hem betreft is het ook een leermoment, want hoe ga je om met een ouder iemand. In het algemeen leer je niet alleen op school en in de klas maar ook van het betrokken zijn met de maatschappij. Niet voor niets is 'binding met de buurt' één van de speerpunten van Sterrenschool De Ruimte.

De samenwerking tussen Archipel, Vrienden van Berkenstaete en leerlingen van Sterrenschool de Ruimte, samen met hun leerkracht en ouders, heeft ervoor gezorgd dat deze middag door alle partijen als een feestje is ervaren. Voor de leerlingen zeker een dag om met veel plezier op een leermoment terug te kijken

Pannenkoeken weetjes
• Het recept voor pannenkoeken in de 12e eeuw door kruisvaarders werd meegenomen vanuit China en Nepal?
• Pannenkoek tot 1995 werd gespeld als pannekoek?
• De Amerikaanse pancake dikker is dan de Nederlandse pannenkoek?
• De duurste pannenkoek ter wereld € 970,00 kost( met Schotse kreeft, Beluga-kaviaar, truffels, mosselen en langoustines)?
• Zo'n 11.000 Nederlanders Pannekoek als achternaam hebben?
• 1 op de 3 Nederlanders minstens 1 x per maand pannenkoeken eet?
• Vrouwen gezien worden als de beste pannenkoekenbakkers?

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>