Amanda Rheaume
Amanda Rheaume Foto: Ingezonden

Twee optredens Lazy Sonnie Afternoon

Algemeen

Son en Breugel - Lazy Sonnie Afternoon gaat weer internationaal op 7 april. Met dit keer twee Canadese hoofdacts op het podium. Een weerzien met Amanda Rheaume én de met de vroege muziek van Elton John en Billy Joel vergeleken Jeffrey Straker. Een Double Bill dus mis het niet.

Amanda Rheaume
Amanda Rheaume (Ottawa) is een voldongen Métis singer-songwriter met een krachtige, lichtjes zanderig, zeer persoonlijk en onmiddellijk toegankelijk folk/roots geluid met elementen van country, pop en soul. Amanda oogstte veel lof tijdens een eerder optreden bij Lazy Sonnie Afternoon in 2016. Ze heeft diverse CD's op haar naam staan waaronder albums Holding Patterns (2016) Keep a Fire (2013), Light of Another Day (2011). Bijgestaan door The Great Unknown heeft ze gespeeld voor artiesten als Emmylou Harris, K'Naan, Lucinda Williams en Ani Difranco. Haar succes is ondermeer te danken aan haar gave om persoonlijke verhalen te verpakken in boodschappen, een gevoel van positiviteit op te wekken en zich te verbinden met het publiek. Op dit moment is er een nieuwe CD uit: The skin I'm in. Haar toenemende succes vloeit voort uit haar gevoel van soulvolle vermogen om persoonlijke verhalen te vertalen in boodschappen, een gevoel van positiviteit op te roepen, de kracht van degenen die voor haar staan en te communiceren en contact te maken met haar luisteraars. Haar trio bestaat verder uit Anders Drerup, gitaar en vocalen en op bas en vocalen Tyson Gallowayne.

Jeffery Straker
Pianist singer/songwriter Jeffery Straker komt naar Nederland om zijn nieuwe CD 'Dirt Road Confessional' te promoten. De muziek van Jeffery Straker doet denken aan een vroege Elton John en/of Billy Joel en met vlagen van Rufus Wainwright. Zijn definitieve doorbraak kwam met zijn in 2012 uitgebrachte vijfde CD 'Vagabond', die is geproduceerd door meervoudig award winnaar Danny Michel. Aangemoedigd door fantastische reviews begon Straker aan een druk, zeer gevarieerd live schema van huisconcerten, prominente folk en jazzfestivals, uitverkochte theatershows tot optreden met Canadese Symphony orkesten. Dat momentum wist hij niet alleen vast te houden maar uit te breiden met de release in 2015 van 'North Star Falling'. Deze CD (top 10 iTunes Canadese singer/songwriter hitlijst) zorgde voor een snelgroeiende fan-base in Europa en Latijns-Amerika. Met zijn nieuwste cd versterkt hij zijn status als een van de meest getalenteerde singer/songwriters in Canada van dit moment. Met Pim Bouwens op gitaar en percussie.

Aanvang
Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De zaal is vanaf +/-15.00 uur open. Er wordt geen entree geheven maar na het optreden wordt om een bijdrage in de hoed gevraagd. Jullie gifts zijn noodzakelijk om deze unieke optredens voor de toekomst veilig te stellen. De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden. Kijk op www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/ of meld je aan voor de nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op onze website aanmelden. Tot zondag 7 april. Volgende Lazy Song Night wordt gehouden op zaterdag 11 mei.

Afbeelding