Logo mooisonenbreugel.nl
V.l.n.r. Susan van Buul, Marjorie de Pee, Ton Beliën (elk 25 jaar)   | Fotonummer: 9a4f25
V.l.n.r. Susan van Buul, Marjorie de Pee, Ton Beliën (elk 25 jaar) (Foto: Ingezonden)
Muziek

Pro Honore et Virtute eert Vrienden en Jubilarissen

Son en Breugel - Harmonie Pro Honore et Virtute hield zaterdag 6 april haar jaarlijkse 'Grand Merci' concert voor de Vrienden van de Harmonie. De Vrienden zijn de, vaak al zeer lange, trouwe mensen die de Harmonie jaarlijks steunen middels de 'Stichting Vrienden van de Harmonie'. Een prima reden om hen hiervoor te danken met een passend concert.

Met 'Kunst' als centraal thema van de avond werd het publiek door de organiserende commissie getrakteerd op twee optredens. Allereerst klonken de melodische klanken van de slagwerkers van de Malletgroep onder leiding van Patrick van den Heuvel. Met eigentijdse nummers en solo-optredens van Martijn Kraakman op de trombone en Marjon van de Wiel als zangeres. Uniek was ook de duo-uitvoering van de Super-Mario thema's op de Marimba en Vibrafoon door Ewoud Meertens en Wouter Vogels.

Ook het Harmonieorkest trok onder leiding van Johan Smeulders de registers eens goed open. Met een nieuw en zeer afwisselend repertoire en een bijzondere act met het nummer 'Immer Kleiner'. Het viel voor solist Marijn Rombouts ook niet mee als je klarinet steeds verder in stukken wordt gezaagd. Een kunst om er dan nog steeds muziek uit te krijgen.

Ook was de avond een prima gelegenheid om enkele muzikanten in het zonnetje te zetten. Zoals voorzitter Henk Vogels zei: "de kwaliteit van een orkest is gebaat bij continuïteit." Dit jaar werden maar liefst drie muzikanten gefeliciteerd met hun 25-jarig jubileum: Ton Beliën, Susan van Buul en Marjorie de Pee. Allen drie hebben ze gespeeld op diverse instrumenten, in verschillende orkesten en zich naast muzikant als vrijwilliger in meerdere functies ingezet voor de Harmonie.

Nog meer bijzonder was het 40-jarig jubileum van saxofonist Wil van der Zanden. "Eigenlijk ben ik er al 41 jaar bij als je mijn tijd bij de vroegere fanfare en het Harmonieorkest van nu op telt", aldus Wil. De harmonie kan wel stellen dat Wil een zeer trouw en toegewijde PHEV-er is die zich in die 40-jaar breed heeft ingezet voor de club. Zijn passie gaat verder dan de Harmonie. Zo maakt Wil samen met drie andere PHEV-muzikanten ook deel uit van het saxofoonkwartet Quad.

Dank was er ook voor Greet van Gorp die zich, gesteund door Ans Bergen, als coupeuse jarenlang heeft ingezet om ervoor te zorgen dat de Harmonie zich netjes in uniform kan presenteren.

De volgende keer ook het Grand Merci meemaken? Kijk op www.phev.nl en wordt ook Vriend. Aanmelden bij de secretaris van de Stichting Vrienden van de Harmonie, Rinus Verhagen op tel 0499–476759. Als Vriend laat u de Harmonie ook in de toekomst muziek maken. Een Grand Merci daarvoor.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>