Ontvangst bij de school
Ontvangst bij de school Foto: Ingezonden

Warm welkom stichting Sun in Ghana

Algemeen

Son en Breugel - Met vier leden van de stichting Sun in Ghana en drie reisgenoten zijn ze in maart 2019 naar Ghana geweest. Naast de eigen projecten hebben de leden ook een aantal projecten van de MOC Stiphout en Aarle-Rixtel bezocht.

Hoofddoel was om in de twee ziekenhuizen, die de stichting al langer ondersteunt, een couveuse afdeling op te zetten. In Ghana is twee jaar geleden een landelijk programma ingezet om de te vroeg geboren of te klein geboren kinderen beter te kunnen helpen door zorg op een couveuse afdeling.

In het St John of God hospital in Duayaw Nkwanta en het St Elisabeth ziekenhuis in Hwidiem hadden de contactpersonen gevraagd om hulp daarbij. De leden konden helpen omdat zij voor beide ziekenhuizen couveuses en blauwe lampen hebben kunnen kopen. Met dank aan de verenigingen en sponsoren die hiervoor geld gedoneerd hebben. Aangekomen in Ghana bleek dat men daar al heel ver was met deze zorg en dat de leden hen van goed naar beter konden helpen. Gelukkig maar. In de voorbereiding van de reis waren de leden ook in contact gekomen met het Takoradi hospital in Takoradi en daar bleek nog geen couveuse te zijn. Zij hebben voor hen een couveuse kunnen kopen. Omdat ze in dat ziekenhuis wisten dat er een couveuse geschonken zou worden hebben ze al wel twee verpleegkundigen opgeleid om ook met de couveuse te kunnen werken.

De andere projecten die de leden zagen gingen om toiletgebouwen en waterpompen. Nog steeds is vraag naar die hulp en de leden zijn telkens weer in staat om daarbij te helpen. Altijd in samenwerking met de aanvragers zelf. Deze reis zagen de leden op verschillende plaatsen weer hoe dat steeds weer tot een positief resultaat leidt.

Terug in Nederland gaan de leden van de stichting en de reisgenoten de indrukken laten bezinken, de nieuwe aanvragen bekijken en samen beslissen waar zij hulp bij kunnen geven. Dank aan iedereen die de stichting Sun in Ghana heeft gesteund, in welke vorm dan ook, de leden hebben veel mensen blij kunnen maken. Meer lezen of foto`s kijken? Ga naar www.suninghana.nl.