Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 6bb4b6
Foto: Wil Feijen
Foto's Algemeen / Son & Breugel

Hartverwarmende drukbezochte dodenherdenking

Son en Breugel – Op de dag van de Nationale Herdenking, 4 mei, werden om 20.00 uur in het hele land de Nederlandse slachtoffers van en na de Tweede Wereldoorlog herdacht. In Son en Breugel werd bij De Parachutist, bij de vijver, aan de Europalaan de herdenking gehouden. Dit jaar stond de herdenking in het teken van 'In vrijheid kiezen'.

Vaders, moeders, opa's, oma, kinderen en kleinkinderen waren aanwezig tijdens het hartverwarmend eerbetoon op deze frisse lenteavond. Even voor 20.00 uur volgde, zoals gebruikelijk, de Taptoe, waarna om 20.00 uur twee minuten stilte in acht werd genomen.

Behalve de oorlogsslachtoffers die gevallen zijn in en na de Tweede Wereldoorlog werden ook de mensen herdacht die zich hebben verzet tegen het oorlogsgeweld en die gevochten en gehandeld hebben voor de vrijheid en daarbij hun leven gaven. Door hen kan iedereen in Nederland in vrijheid leven. Vrijheid geef je door, daarom is het belangrijk om hen altijd te blijven herdenken.  


Lees woensdag meer in DeMooiSonenBreugelKrant

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>