Logo mooisonenbreugel.nl
V.l.n.r. Yvonne, Ria, Judy en Wendy in De Kaaswinkel   | Fotonummer: 23a098
V.l.n.r. Yvonne, Ria, Judy en Wendy in De Kaaswinkel (Foto: Wil Feijen)

De Kaaswinkel een begrip in Son en Breugel en omgeving

Son en Breugel - De Kaaswinkel in Son en Breugel viert haar 25-jarig jubileum. In 25 jaar is de winkel uitgegroeid van kaaswinkel tot een specialiteitenwinkel voor iedereen die van lekker eten houdt. De winkel aan de Heistraat staat vol met kaas, noten, delicatessen en andere specialiteiten, zowel nationaal als internationaal. Een winkel waar je bijna kunt verdwalen in al het lekkers.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Wendy begon 25 jaar geleden De Kaaswinkel aan de Heistraat. Dit was een logische stap voor haar. Vanaf haar 17e was zij al werkzaam in de kaashandel. "De klik met kaas was er eigenlijk al vanaf het begin. Ik volgde diverse opleidingen en cursussen en ben werkzaam geweest bij een aantal andere werkgevers, altijd in de kaas", vertelt Wendy Tiemstra.

Amsterdamse
"Op mijn 23e heb ik op een advertentie gereageerd waarin een enthousiaste zelfstandige werd gezocht om een nieuw te openen kaaswinkel te gaan runnen", geeft Wendy aan. De winkel, in de Heistraat in Son en Breugel, was voor Wendy in een voor haar onbekende gemeente. Nu, 25 jaar later, voelt zij zich een Sonse met Amsterdamse roots. "Ik werk niet alleen in Son en Breugel maar woon er inmiddels alweer 22 jaar.

Vast team
Al jaren werkt Wendy met een vast team van medewerksters in haar winkel. De dames in haar team vormen samen met haar de winkel, met ieder zijn eigen talenten en aandachtspunten. Zo is Yvonne Merks al 22 jaar werkzaam en de specialist als het gaat om het branden van verse noten. Judy Kelder die ook alweer 16 jaar in het team werkt, zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes op het gebied van de kaas en de gebruiksmogelijkheden hiervan. Ria van Gerwen is al 12 ½ jaar niet alleen een gewaardeerde medewerkster in het team, maar ook op technisch gebied lost zij alle voorkomende problemen in de winkel op. Er kan hier echt gesproken worden van een superteam met veel ervaring en kennis, dat daarbij ook nog eens zeer klantgericht is.

Kritisch
Volgens Wendy zijn de klanten in 25 jaar tijd kritischer geworden. "Zij willen vandaag de dag weten wat ze eten. Omdat wij kleinschalig zijn en met vaste leveranciers werken, weten wij waar onze vaste- en seizoensproducten vandaan komen en kunnen wij een constante kwaliteit garanderen."

Assortiment aanvullen
"Soms geeft een klant in de winkel aan dat zij bijvoorbeeld op vakantie een heerlijk kaasje heeft gegeten. Als wij deze niet kennen, dan is het voor ons bijna een sport om het soort kaas te achterhalen en te proeven. Als blijkt dat de kaas inderdaad heerlijk is, voegen wij deze aan ons assortiment toe. Dan kan omdat wij als zelfstandige winkel ons assortiment kunnen aanpassen", aldus een trotse Wendy.

Adviseren en proeven
De Kaaswinkel is een winkel vol kaas, delicatessen en specialiteiten. Kwaliteitsproducten om te koken, voor een feestje, als snack of tussendoortje. Bij De Kaaswinkel vindt u dagelijks verse kwaliteit en een breed assortiment nationale en internationale specialiteiten. Er zijn regelmatig zogenaamde "proeverijen". Daarbij kunt u proeven en extra informatie krijgen over een bepaald product. Zo is er vrijdag 17 mei een olijfolieproeverij en zaterdag 25 mei een kaasproeverij met verschillende soorten kaas uit België.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>