Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d6516a
Foto: Ingezonden
Algemeen / Son & Breugel

Verkoop Kleine Jantje Beton Loterij gestart

Son en Breugel/Utrecht - Basisschoolleerlingen van De Harlekijn komen in actie voor buiten spelen. Vanaf woensdag 22 mei t/m 5 juni komen leerlingen van deze school, samen met ruim 20.000 kinderen van ruim 180 basisscholen in Nederland twee weken lang in actie.

De lotenverkoop van De Kleine Jantje Beton gaat vanaf 22 mei van start. De helft van de opbrengst wordt door de scholen besteed aan spelen en bewegen op en rondom hun eigen schoolplein. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteund.

'Tikkie jij bent 'm!'
Ook dit jaar kunnen leerlingen van deelnemende scholen niet alleen lootjes via het verkoopboekje verkopen, maar ook online. Handig, voor iedereen die verder weg woont of geen machtiging in wil vullen. De online lootjes worden verkocht via de Tikkie jij bent 'm! actie:www.jantjebeton.nl/tikkielot.

Dave Ensberg, directeur-bestuurder van Jantje Beton: "Kinderen vinden het verkopen van lootjes heel leuk. Ze leren hier ook van. En ze vinden het superleuk om kinderen te helpen voor wie buiten spelen minder vanzelfsprekend is. Hoe leuk is het, dat je als ouder je kind kunt helpen, door iedereen in je omgeving uit te nodigen voor Tikkie jij bent 'm! actie van De Kleine Jantje Beton Loterij. Voor basisscholen is de Loterij ook van groot belang, zeker in deze tijden van financiële schaarste. 13% van de basisscholen in Nederland is 'arm'. Bijna alle basisscholen begroten voorzichtig en investeren daardoor ook minder in hun schoolpleinen. Dan is de opbrengst van de Loterij een welkom extra zakcentje!"

50% van de opbrengst
De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>