Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 5a7b3a
Foto: Ingezonden
Heemkunde

Wie, wat, waar en wanneer?

Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

De vorige foto (foto 77113b van 19 juni 2019) met daarop de broeders Alexianen van het sanatorium aan de Pastoor van Ravensteijnstraat 40 in Son leverde nog geen reactie op. Wij vroegen naar de naam van de onbekende broeder met nr. 5 en wilden ook graag weten wat er te vieren viel. Uw suggesties zijn nog steeds welkom.

Op de foto in de editie van 5 juni 2019 met daarop het personeel van de jongensschool aan de Zandstraat 35 te Son in 1964 (foto 70866) kwam een reactie van Noud Habraken. Noud heeft al zijn schoolrapporten van zolder gehaald en gekeken door welke leraren ze ondertekend waren. Zo kwam hij erachter dat de enige vrouwelijke leerkracht P. de Lepper heette. Onze eigen opsporingsdienst kwam te weten dat haar roepnaam Els was. We mogen dus gevoeglijk aannemen dat zij zich Petronella (Els) de Lepper noemde. Verder waren er nog de handtekeningen van J, van den Elzen en Ben Vringer. De tot nu toe onbekende leerkracht (staande tweede van rechts) zou volgens Noud dhr. Pepers kunnen zijn. Echter onze opsporingsdienst kreeg de hint dat het hier ging om dhr. Ummels. Wie weet hier het fijne van?

Op de foto van deze week uit 1954 doen enkele jongens van het Gilde Jong Nederland bij de blokhut een spel onder leiding van Sjaan Franssen. De zes jongens zijn v.l.n.r.: onbekend, de Klein, Rinie Beekveld, Catje Baats, Laurens van Vroonhoven en Raaymakers. De naam van één jongen is dus onbekend en er ontbreken enkele voornamen. Wie helpt? Overigens de blokhut op de achtergrond stond tegenover de boerderij van Van der Meijden, Zandstraat 65. U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 14765 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>