Logo mooisonenbreugel.nl
Martin van den Broek neemt het bloemetje in ontvangst   | Fotonummer: c62669
Martin van den Broek neemt het bloemetje in ontvangst (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Een boeket bloemen voor de man met de prikstok

Son en Breugel - In de wijk 't Zand in Son en Breugel woont Martin van den Broek. Een 74-jarige man die al twintig jaar lang trouw iedere zaterdagochtend met zijn prikstok, geel hesje en twee lege vuilniszakken de oprijlaan van 't Zand schoonmaakt. Barbara Luijcks-van Rooij heeft in een mail naar DeMooiSonenBreugelKrant laten weten dat zij en meerdere bewoners, in ieder geval de bewoners van de Koolwitjelaan, Martin erg dankbaar zijn voor zijn werk. Daarom willen ze hem verrassen met een mooi boeket bloemen.

Redacteur: Taís Lourinho da Silva
Fotograaf: Wil Feijen

'Martin raapt telkens weer het afval op dat in de berm en in de natuur ligt. Hij verdient het om een boeket bloemen te ontvangen. Hij zet zich belangeloos in voor een mooie en schone leefomgeving, en volgens mij waardeert iedereen dit in 't Zand. Alleen wordt hij hier niet voor beloond', staat in de mail van Barbara. "Daarom willen wij hem een boeket bloemen sturen. Om hem een steuntje in de rug te geven en te laten zien dat zijn werk iedere zaterdagochtend wordt gezien en gewaardeerd door de bewoners", aldus Barbara.

Het prikstokje overnemen
"Toen ik hier twintig jaar geleden kwam wonen, ergerde ik me groen en geel aan al het afval dat ik zag liggen op de oprijlaan", zegt Martin. "Die ergernis motiveert mij om het wekelijks op te ruimen." Iedere zaterdagochtend prikt Martin lege blikjes frisdrank, Burger King zakken, pakjes sigaretten en nog veel meer op om die vervolgens met zijn eigen vuilnis weg te gooien. "Ik vind het erg leuk dat ik het boeket heb gekregen van ze, maar het had van mij niet gehoeven. Ik doe het vrijwillig dus ik hoef geen beloning." Wel hoopt Martin dat iemand zijn 'taak' een keer overneemt. "Het is nu nog ontspanning en een moment van beweging voor me. Maar ik hoop wel dat iemand het prikstokje over gaat nemen als ik het niet meer kan."

Genieten van het boeket bloemen
Zijn vrouw Ricky vindt het fantastisch dat haar man dit al twintig jaar lang wekelijks doet en dat ze nu kunnen genieten van het mooie boeket bloemen. "Hij krijgt veel positieve en lieve reacties van iedereen als hij aan het opruimen is", zegt Ricky. "Maar er is niemand uit de buurt die het van hem overneemt of meehelpt. Dat is natuurlijk wel jammer."

Martin ziet zichzelf de komende tijd nog met zijn gele hesje langs de weg staan om het vuilnis op de oprijlaan op te ruimen. "Ik hoop natuurlijk wel dat er wat minder vuilnis wordt weggegooid in de berm en iedereen het gewoon netjes in de vuilnisbak weggooit." Tot die tijd staat Martin trouw iedere week met zijn prikstok aan de rand van de oprijlaan om de ingang van het 't Zand schoon te houden.

Volgende lege vaas?
Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar: redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom diegene volgens jou de volgende is die een lege vaas mag vullen.

'Mooi boeket bloemen zoekt een lege vaas' wordt mogelijk gemaakt door:
Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5 Son en Breugel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>