Logo mooisonenbreugel.nl
(l) Trudy Netto (secretaris ‘De Boerderij’) en Herman Everard (r)   | Fotonummer: 22f282
(l) Trudy Netto (secretaris ‘De Boerderij’) en Herman Everard (r) (Foto: Annie Maessen)
Algemeen / Son & Breugel

Komt er een petanquehal bij 'De Boerderij'?

Son en Breugel - Breugel Bruist! is één van de visitekaartjes van de gemeente Son en Breugel. Wethouder Jos de Bruin is als portefeuillehouder verantwoordelijk voor Breugel Bruist!, waaronder 'De Boerderij' valt. 'De Boerderij' bruist door de vele activiteiten, maar het kan nog beter, met een eigen pétanquehal waarover al lange tijd wordt gesproken met de gemeente.

Redacteur: Leo Hokke
Fotograaf: Annie Maessen

Het ontstaan van de Boerderij als vereniging gaat terug naar het jaar 1971. Buurtbewoners gingen activiteiten ontplooien voor de kinderen en besloten dat het gebouw laagdrempelig moest zijn en voor iedereen toegankelijk. De activiteiten zijn in de loop der jaren alleen maar toegenomen.

Rijk aanbod
De inwoners van Son en Breugel kunnen kiezen uit een rijk aanbod van vrijetijdsbesteding. Zingen, dansen, tekenen en schilderen, muziek maken, sport en bewegen, yoga en meditatie en sinds kort behoort zelfs biljarten tot de keuzemogelijkheden. "Je zou denken dat er niets meer te wensen overblijft. Echter het tegendeel is waar", vertelt Herman Everard, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van 'De Boerderij'.

Pétanquehal
"Eén van de vele activiteiten is dat met name senioren zich buiten goed kunnen vermaken op de jeu de boulesbaan. Jeu de boules omvat sport en spel, competitie en sociaal contact onder één noemer. Een nadeel is dat deze tak van sport bij slechte weersomstandigheden minder prettig is om te doen en gedurende de wintermaanden nagenoeg stilligt. "Als vereniging hebben wij, in overleg en samenspraak met de gemeente Son en Breugel, ver gevorderde plannen om een pétanquehal te laten ontwerpen."

Samenwerking
Sinds een paar weken is wethouder Jos de Bruin portefeuillehouder voor Breugel Bruist! Hij heeft het stokje overgenomen van John Frenken. 'Jos gaat door met de voorbereidingen voor een aangepast plan', zo is te lezen op de website van de gemeente Son en Breugel. "Jos pakt verder door met de voorstellen uit de eerdere gesprekken met 'De Boerderij', de initiatiefnemer van de pétanquehal en de gemeente. 'De Boerderij' blijft op de huidige plek staan, waardoor de gewenste renovatie kan starten. Er is wel meer duidelijkheid nodig over de samenhang met de eventuele komst van de pétanquehal en wat dit zou betekenen voor de exploitatie, het groene gezicht en de samenwerking binnen Breugel Bruist!", aldus Herman.

Probleemkind
Herman spreekt de wens uit dat er daadwerkelijk wordt doorgepakt met de voorgestelde plannen ten aanzien van een pétanquehal en dat de andere problemen binnen 'De Boerderij' worden aangepakt. Herman: "De verwarming van het gebouw is al jarenlang een 'probleemkind'. De stand van de verwarming kent slechts twee standen; aan of uit met ontzettend hoge energiekosten tot gevolg." Het afgelopen half jaar heeft de verwarming continu moeten draaien, ook als er niemand aanwezig was. In de loods ontbreekt het aan een afzuiginstallatie waardoor de mensen, die gebruik maken van deze ruimte, klagen over de hitte die door middel van een thermostaat niet is te temperen. "Mede door vergrijzing van de gebruikers is het noodzakelijk dat een toilet op de eerste verdieping van het gebouw gerealiseerd moet worden", sluit Herman af.

 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>