Logo mooisonenbreugel.nl
Boteninlaatplaats bij de Dommel   | Fotonummer: 4499b5
Boteninlaatplaats bij de Dommel (Foto: Adrie Neervoort)

Boten inlaatplaats bij het Oranjeveld

Son en Breugel - Sinds kort is er een aanlegsteiger/boteninlaatplaats voor de Dommel aan het Oranjeveld gemaakt. Eerder lieten de medewerkers die onderhoudt plegen aan de Dommel hun boot al te water op deze locatie.

Bij het te water laten van deze boten kon er schade ontstaan aan de oevers en de beplanting. De schade kon ontstaan doordat de inlaadplaats niet was voorzien van een inrichting zoals gebruikelijk. Vanaf nu is dat dus wel. Nu kunnen de medewerkers makkelijker en veiliger hun boot te water laten.

Op dit moment is het niet toegestaan voor recreanten om de instapplaats te gebruiken voor in- en uitladen van een kano of andere kleine boot. Het is namelijk niet toegestaan voor ongemotoriseerd vaarverkeer om te varen in de Dommel in Son en Breugel. 

De gemeente kent op dit moment in Son en Breugel twee locaties waar recreanten hun boot, mits ongemotoriseerd, te water kunnen laten; bij de Planetenlaan en bij het kanaal. Deze plaatsen zijn herkenbaar aan een blauw bord met de tekst 'kano in- en uitstapplaats'. De gemeente gaat onderzoeken of in de toekomst de locatie op het Oranjeveld ook deze bestemming kan krijgen.

Wil je weten waar je mag varen op de Dommel? Klik dan op deze link: Vaarkaart Dommel

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>