Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 35114e
Foto: Wil Feijen
sport

Spannende ontknoping bij de heren tijdens GolfPlaza Sons Open

Son en Breugel - Voor de vijftiende keer stond het GolfPlaza Sons Open zaterdag 17 en zondag 18 augustus op de golfkalender. Bijna 100 deelnemers namen deel aan deze wedstrijd. Het deelnemersveld bestond uit leden van de 'Golfclub Son' en golfers uit alle windrichtingen en omstreken.

Redacteur: Rianne van der Heijden
Fotograaf: Wil Feijen

Op de negen holes baan werd fanatiek door de deelnemers gestreden om in zo min mogelijk slagen de hole te bereiken. Deze negen holes worden door de deelnemers twee keer afgelegd, waarmee een minimale score gehaald kan worden van 56 slagen over achttien holes.

Twee dagen
Op zaterdag speelden golfers, veelal leden van de Golfclub Son, de 'Sons Open Stableford' wedstrijd, gesponsord door restaurant 't Kleijn Geluck gelegen aan Raadhuisplein te Son. Deze spelers, met een hogere handicap, hebben meer beurten nodig om de golfbal van de afslag in de hole te krijgen. Toosje Vervoort won bij de dames en Frans van Keulen bij de heren.

Wisselbeker
Op zondag kwam de grootste groep aan de start die streden om de wisselbeker trofee. Zesenzestig goed getrainde golfers streden om het 'GolfPlaza Sons Open kampioenschap' waarmee mooie prijzen ter beschikking zijn gesteld door Golf Plaza. Dat leverde een prachtige strijd op met verbluffende scores. Bij de dames is over 18 holes Gerian van Ooijen de beste met 65 slagen. Tweede plaats was weggelegd voor Anna Visch met 70 slagen en een derde plaats voor Lonneke van Hasselt met 71 slagen.

Play-Off
Bij de heren was de spanning te snijden door de prestaties van drie spelers die 63 slagen nodig hadden voor de achttien holes, waarna een Play-Off volgde. Glenn Sabajo trok aan het langste eind en eindigde als winnaar deze dag, Walter de Wit eindigde op de tweede plaats en derde werd Orpheo Sabajo.

Prestaties
De weersomstandigheden konden beter, waar miezerregen en kleine regenbuitjes de spelers af en toe zegenden. Die zegen hielp, in die zin dat de gezegende golfers ook beter presteerden. Het weer werd in de loop van de dag steeds beter, maar dat hield niet in dat daardoor ook beter werd gespeeld.

Hole in One
Een bijzondere eer kwam Gerard van Genugten uit Sint-Oedenrode toe. Hij wist als 'one and only' de extreme prestatie te behalen, de onder de golfers bekende 'Hole in One' te slaan, waarvoor het applaus luid klonk.

Prijsuitreiking
Zondag was er na afloop voor alle spelers op het terras van het gezellige clubhuis een bijzonder drukke en geanimeerde nazit met een door het team van de golfclub verzorgd buffet. De voorzitter zorgde, samen met de sponsoren die deze wedstrijd mogelijk maakten, voor een vrolijke prijsuitreiking.

Kalender
Golfclub Son kijkt terug op een zeer geslaagde en drukbezocht golfkampioenschap. Deze wedstrijd krijgt in 2020 een vervolg. Het derde weekend van augustus is bij de Sonse Golfclub alweer op de kalender gereserveerd. Klik hier voor de volledige uitslag.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>