Marieke van den Burg
Marieke van den Burg Foto: Wil Feijen

De inloop van De Boei is bedoeld als ontmoetingsplek

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Brugel - Op donderdagochtend kan iedereen die graag onder de mensen wil zijn terecht in de huiskamer van het Vestzak. Sommige mensen hebben hun week al van maandag tot en met zondag vol gepland en hebben genoeg activiteiten. Maar juist voor de mensen die thuis zitten en behoefte hebben aan wat contact met anderen is de inloopochtend van De Boei in het Vestzak misschien een uitkomst. Kom gewoon een keer kijken. De koffie en thee staat tussen 09.00 uur en 12.30 uur klaar.

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Marieke van den Burg runt in andere dorpen al een dergelijke inloop en is daar erg enthousiast over: "Juist omdat de inloop van De Boei erg laagdrempelig is, kan iedereen hier terecht. De deur staat open voor iedereen van 18 tot 99 jaar. De één komt om een kop koffie te drinken en om zijn verhaal kwijt te kunnen, de ander wil een spelletje spelen en genieten van het samenzijn met anderen. Eigenlijk is alles mogelijk. De inloop is bedoeld als ontmoetingsplek. Samen vullen we deze ochtend in. Niets moet. En heb je leuke ideeën om te ondernemen, maar het lukt je niet alleen om dat te organiseren? Wie weet krijgen we het samen wel voor elkaar."

Mooie contacten ontstaan
In Geldrop runt Marieke een inloop waar wekelijks zo'n twintig mensen op af komen: "Voor sommige van die mensen is dat het enige uitje in de week waar ze iedere keer weer naar uitkijken. Soms belt iemand op en vindt het lastig om in zijn eentje de stap te zetten om te komen. We zoeken dan samen naar een oplossing. En als het helpt dat iemand je komt halen, dan regelen we dat." Marieke heeft al mooie contacten tussen mensen zien ontstaan: "Sommige mensen treffen anderen die dezelfde humor, hobby of interesses hebben en die elkaar door de week - buiten de inloop om - ook opzoeken."

Anderen ontmoeten
De Boei is een onderdeel van de GGzE. Helaas schrikt dat vaak ook mensen af om te komen. Marieke: "Ik wil graag benadrukken dat de deur van de inloop in het Vestzak open staat voor iedereen. Voel je je aangesproken door de tekst 'wil je weer graag onder de mensen zijn?' dan is de inloop voor jou misschien een manier om weer anderen te ontmoeten." Marieke spreekt uit ervaring dat mensen het best spannend vinden om de eerste keer binnen te lopen. Zeker als je al wat langer weinig 'onder de mensen' bent geweest. Maar ze ziet ook dat mensen opbloeien. Weer genieten van de contacten die ze opdoen. Bezoekers die er naar toe leven dat ze wekelijks op een vast moment ergens naar toe kunnen zonder dat er iets van hen wordt verwacht.

Kom vrijblijvend kijken
De inloop van De Boei is elke donderdagochtend van 09.00 tot 12.30 uur in de huiskamer van het Vestzak. Kom gerust een keer vrijblijvend kijken, je zit nergens aan vast. Marieke zal je met open armen ontvangen en je koffie of thee aanbieden. Ervaar zelf of deze inloop iets voor je is. Mail of bel je liever eerst? Dat kan. Je kunt Marieke bereiken op marieke.vanden.burg@ggze.nl of 06-53301187.