Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: ee840a
Foto: Ingezonden
Jubileum

Terugblik lustrumfeest PVGE Son en Breugel

Son en Breugel - Dit jaar bestaat de PVGE Son en Breugel vijfendertig jaar. Dat is gevierd met een fietstocht, een pubkwis en een feestmiddag.

Op 18 september vertrokken de dertig deelnemers aan de lustrumfietstocht onder schitterende weercondities naar Sint-Oedenrode. Na de koffiepauze ging de tocht naar Schijndel, waar werd geluncht. De route ging verder via Eerde en Nijnsel terug naar Son en Breugel. Veel deelnemers kenden deze bijzonder mooi aangelegde route van ca. 47 km nog niet. De fietstocht werd aan het eind van de middag in een restaurant in het centrum van Son afgesloten met een zeer geanimeerde borrel en Spaanse hapjes.

De lustrum-Pubkwis werd op 20 september in Het Vestzaktheater gehouden voor PVGE-leden en gasten van boven de 50. De vragen gingen over actualiteiten, reizen, muziek, sport, etc. Leuk om te doen met vrienden of om vrienden te maken. De sfeer was erg goed, soms om te snijden, want fanatiek bleef men. Er was een winnaar, maar de marges waren zo klein dat eigenlijk iedereen gewonnen had. Alle deelnemers kregen een prijs, mede dankzij de middenstand die gul gegeven heeft. PVGE bedankt IJssalon De Dames, MarieClaire, Gall & Gall, Le Net, Etos, Boudewijns Schoenmakerij, Fietswinkel V.d. Berg, Blokker, Houwens Vlaai, Il Ponte, Plein5, De Soepkom, Van Nature, AH, Bergmans, Mooj, Schoenmakerij Ger, Boerenbond, Cooijmans Optiek en Autoparts Son.

Op 21 september werd de lustrumviering afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in Het Vestzaktheater. Na de opening door voorzitter Jac Wismans was er een lezing door Wim Daniëls. Hij is behalve een geboren verteller, een wandelende encyclopedie als het gaat om de kennis en geschiedenis van de Nederlandse taal. Geen wonder dat er met grote aandacht werd geluisterd. Het ging niet alleen over de taal, de aanwezigen hebben ook nog een lesje gynaecologie gekregen. Het is niets te veel gezegd dat allen kostelijk hebben genoten van de voordracht.

Na de lezing was er een gezellig samenzijn. Dan besef je dat de 50-plussers een toch wel heel grote familie vormen in ons dorp. Burgemeester Hans Gaillard memoreerde dat in het oprichtingsjaar van de PVGE Son en Breugel 40 jaar bevrijding werd gevierd; dit jaar 75 jaar. Dieter Steinbusch, voorzitter van de Seniorenraad, feliciteerde de PVGE met de vele clubs en Jac Wismans vestigde de aandacht op de drie pijlers van de PVGE: de clubs, de algemene activiteiten en de belangenbehartiging voor alle inwoners van het dorp. Ook benadrukte hij de noodzaak actief te blijven.

Nieuwsgierig geworden naar wat de PVGE Son en Breugel u te bieden heeft? Kijk dan eens op de website www.pvge-sonenbreugel.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>