Afbeelding

Heren 1 start seizoen met overtuigende zege

Algemeen sport

Son en Breugel - VC Pieter Brueghel H1 trad maandag 30 september aan in de thuiswedstrijd tegen VC Blox H1 uit Boxtel. De samenstelling van het eerste team uit Son en Breugel is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Het team trad deze wedstrijd niet in volle oorlogssterkte aan, vanwege twee half geblesseerden Bas en Kariem, Jasper op mid in verband met afwezigheid van Sebas en zonder geblesseerde Thomas. De heren uit Boxtel waren echter flink versterkt. Bij het inspelen was de potentiële aanvalskracht dan ook goed te zien.

De eerste set zetten de heren uit Son en Breugel de toon met goede blokkades en degelijk verdedigend werk. VC Blox kwam er niet aan te pas. De thuisploeg maakte met degelijke aanvallen een einde aan de illusie dat de eerste set gewonnen kon worden door de gasten. De tweede set kwamen de heren uit Boxtel iets beter uit de startblokken, maar ook in die set waren ze niet opgewassen tegen de aanvalskracht van heren 1. Met heerlijke aanvallen van Enrique 'op B' werd de set vakkundig binnengesleept.

De derde set liep meer gelijk op. De heren uit Boxtel kwamen er iets vaker doorheen. Dat had ook te maken met ingeslopen nonchalance bij heren 1. Bij wat meer aanzetten in de aanvalsdruk en gretigheid in de passing werd de opgelopen achterstand van 12-18 omgebogen in een 25-21 overwinning. De vierde set liep de thuisploeg weer tegen een achterstand op, maar ook die werd, mede door een heerlijke servicereeks van Niels, met degelijk volleybal naar Sonse kant getrokken: 25-20. Een mooie 4-0 overwinning als resultaat.

Een paar noemenswaardige ballen: Niels die een hoge oplosbal van achter het veld snoeihard rechtdoor rost. En de heerlijke bal van Jasper die de bal op een moeilijk moment keihard binnenslaat. En als laatste de spelverdelers die elkaar ook in de aanval goed weten te vinden, met PJ bijna als topscorer op buiten. De heren waren dus niet onder de indruk van de harde knallen bij het inslaan. Er zit wel genoeg potentieel in VC Blox 1, ze zullen zeker niet als laatste eindigen.