Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d6c48a
Foto: Wil Feijen
Foto's gemeente

PlatOO presenteert locatie De Regenboog en De Krommen Hoek

Son en Breugel - PlatOO bestuurder Annemie Martens presenteerde samen met ouders en voorzitters van de Medezeggenschapsraden van De Regenboog en De Krommen Hoek met vijf man/vrouw sterk het plan voor de locatie van de twee basisscholen. En daar waar beide scholen eerst bedacht waren in het Breugel Bruist centrum kiest PlatOO nu duidelijk voor de locatie van De Krommen Hoek. In het Dommeldal.

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Het zou 'appeltje-eitje' moeten zijn. In het coalitieakkoord staat dat beide scholen op de locatie van De Krommen Hoek zou moeten komen. Maar sinds enkele weken ligt er een derde locatie op tafel. Naast de locatie van De Regenboog en De Krommen Hoek wordt de locatie van speeltuin De Molenwiek nu ook onderzocht op haalbaarheid als locatie voor beide scholen. Als het 'appeltje-eitje' zou zijn, dan zou er nu geen geld gespendeerd worden om die locatie ook nog te onderzoeken.

Neuzen dezelfde kant op
In ieder geval stond er een stevige delegatie namens PlatOO en beide scholen die de commissie burgerzaken vertelden hoe ze tot de locatie van De Krommen Hoek waren gekomen. Het is knap werk om in dit dossier een klankbordgroep en twee medezeggenschapsraden op één lijn te krijgen. Eerder waren ouders van beide scholen het niet altijd eens over de locatie. Ouders van De Krommen Hoek zaten met spandoeken in de raadzaal, terwijl de ouders van De Regenboog meer gereserveerd hun mening gaven. Of de twee scholen daadwerkelijk samengevoegd worden tot één school wordt onderzocht na de definitieve locatiekeuze.

Omwonenden
Waarom ligt er opeens een derde locatie op tafel? Wethouder Jos de Bruin vertelde eerder al dat als je nieuwe opties ziet of hoort, je die niet moet laten liggen maar serieus moet onderzoeken. Zou De Molenwiek het verkeer - wat een school met zich meebrengt - beter aan kunnen dan de locatie van De Krommen Hoek? Omwonenden van De Krommen Hoek hebben hun zorgen geuit over de verkeersproblemen. Annemie Martens van PlatOO kreeg na de presentatie voornamelijk vragen over het overleg met omwonenden, verkeersproblemen en oplossingen voor verkeersproblemen. PlatOO ziet als mogelijke oplossing voor het verkeersprobleem door de ingang van de school te realiseren aan de kant van het Hertenkamp, de aanleg van een fietsstraat en/of eenrichtingsverkeer voor een gedeelte van de Doormanlaan.

Eerlijke kans?
PvdA/GroenLinks en D66 spraken nu al de volledige steun uit voor dit plan. Dat is duidelijke taal. Maar krijgt het burgerparticipatieproces, wat nu nog loopt, dan wel een eerlijke kans?

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>