Logo mooisonenbreugel.nl
Foto ter illustratie   | Fotonummer: 66b0fd
Foto ter illustratie (Foto: ©pixabay.com)
Algemeen / Son & Breugel

GGD start met regionale vaccinatiecampagne

Son en Breugel - De GGD Brabant-Zuidoost start vanaf 21 oktober weer met de vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Zij vaccineren gedurende twee weken op elf goed bereikbare plaatsen in de hele regio.

Welke vaccinaties?
BMR/DTP, HPV

Kinderen die dit jaar negen worden, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en tegen difterie, tetanus en polio (DTP). Meisjes die dit jaar dertien worden, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie). Het RIVM stuurt ongeveer twee weken voor de vaccinatiedatum een brief met oproepkaart. In de brief staan datum, tijd en plaats van de inenting genoemd. Bij verhindering stuurt het RIVM na een jaar automatisch een tweede oproep.

Inhaal Meningokokken ACWY
Jongeren, geboren tussen 2001 en 2005, die in het najaar 2018 en/of voorjaar 2019 de meningokokken ACWY-vaccinatie hebben gemist, kunnen alsnog hun prik halen. Zij krijgen hiervoor een herinneringsuitnodiging.

Extra aanbod HPV-vaccinatie
Dit najaar is er landelijk een inhaalmogelijkheid voor meisjes, geboren in 2002 en 2003, die nog niet tegen HPV gevaccineerd zijn. Zij krijgen van het RIVM hiervoor een uitnodiging. Deze meisjes moeten daarna nog twee keer terugkomen voor de tweede en derde HPV-vaccinatie. Pas na de derde vaccinatie zijn zij voldoende beschermd.

Data en locaties
De GGD vaccineert van 21 oktober tot en met 4 november. Alle informatie over de vaccinaties, de priklocaties en priktijden vindt u op de website www.ggdbzo.nl.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>