Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 4a904c
Foto: ©Heemkundekring Son en Breugel
Heemkunde

Wie Weet Waar en Wanneer

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

De vragen over de foto met leden van het Katholiek Thuisfront afdeling Son (foto 77482) zijn opgelost. Onze opsporingsdienst wist via Nelly Vriens te achterhalen dat de lange man links op de foto Martien van den Hurk is. De man op de stoel op de voorgrond is Toon Verkuijlen. Cor Keeren stuurde ons vanuit Canada een e-mail met de mededeling dat hij de jongen met de plusfour is op de foto van de bevrijdingsoptocht uit 1954 (foto 21230). De man op klompen bij de op kolengestookte auto kende Cor niet. Als bewijs van zijn gelijk stuurde hij ons twee foto's van omstreeks 1954 waarop hij in plusfour (alias pofbroek alias drollenvanger) te zien is in gezelschap van zijn moeder en broers.

Voor de foto van deze week gaan we iets minder ver terug in de tijd. Het is 4 juni 2006. Leden van de Solex-club staan opgesteld bij garage Van Boxtel aan de Nieuwstraat in Son. Zo te zien gaan de heren een rijtoertje maken in de omgeving op hun nostalgische brommertjes. Op de foto staan v.l.n.r.: Toon Vos, Hans Merks, onbekend, onbekend, onbekend, Karel Vissers, Han van den Akker, Kees Peters, Jan van Boxtel en Toon van Boxtel. U begrijpt het al: wie zijn de drie onbekende heren? U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 25036 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>