Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 4e1be0
Foto: Ingezonden
Activiteit

Ice4life komt naar Son en Breugel

Son en Breugel - Ice4life houdt in het weekend van 9 en 10 november een challenge rondom de recreatieplas Ekkerswijer. Deze eerste Sonse 'gezondheidstriatlon' beoogt mensen bekend te maken met het fenomeen body and mind reconditioning.

Door middel van ademhaling en koude confrontatie wordt het lichaam als het ware gereset. De kracht van kou leert de mens dat je weerstand, conditie en energie zelf kunt beïnvloeden. Ice4Life biedt je de mogelijkheid om fysiek en mentaal de beste versie van jezelf te ontdekken.

Programma
Zaterdagavond komt een huisarts en Wim Hof Instructeur, Monique Tjon-A-Tsien, in La Sonnerie voorlichting geven over deze techniek die al vele patiënten met ziekten als Lymne, Crohn en Reuma heeft geholpen. Enkele patiënten zullen hun ervaring met u delen.

Kou trotseren
Zondagochtend trotseren de deelnemers gedurende maximaal 2.5 uur de kou door in korte broek en ontbloot bovenlichaam (vrouwen dragen een top) twintig kilometer op de mountainbike af te leggen, vervolgens tien kilometer hard te lopen om te eindigen met een dip in het koude water of ijsbad.

Oostenrijk
Aankomende winter wordt de vijfde editie van deze 'gezondheidstriatlon' georganiseerd in het Oostenrijkse St. Michael. Voor sommige belangstellenden is de barre uitdaging in Oostenrijk nog een brug te ver. Voor hen kan het Sonse evenement een opmaat vormen naar Oostenrijk, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Het zal in november zeker geen -20 graden zijn, maar nachtvorst wordt niet uitgesloten.

Videoregistratie
Vanaf oktober worden vier patiënten zonder koude ervaring gedurende drie maanden gevolgd. Door middel van een videoregistratie worden de effecten van de therapie vastgelegd. De opbrengsten van het Oostenrijkse evenement worden gebruikt voor de financiering van dit project.

Indien u belangstelling heeft om deel te nemen aan de challenge en/of naar de voorlichtingsavond te komen, u bent van harte welkom. De avond start om 19.30 uur in La Sonnerie. Toegang is gratis. Neem voor uitvoerige info een kijkje op www.ice4life.org of Facebook Ice4life. Het is tevens mogelijk om telefonisch contact opnemen met Jos de Bruin, via 06-28641285.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>