Logo mooisonenbreugel.nl
Glutenvrije-Piet   | Fotonummer: 75c5c4
Glutenvrije-Piet (Foto: Wil Feijen)
Sinterklaas

Intocht Sinterklaas met Glutenvrije Piet

Sinterklaas - Zondag 17 november is het weer zover, dan komt Sinterklaas met zijn Pieten weer in Son en Breugel aan. De Sint heeft het weer mooi voor elkaar, met meerdere schepen en heel veel Pieten meert hij weer aan. Speciaal voor de kinderen met een glutenallergie reist dit jaar een speciale Glutenvrije-Piet mee.

Glutenvrije-Piet
Speciaal voor kinderen met een glutenallergie reist dit jaar een Piet mee die niet aan de normale snoepjes komt. Hij deelt speciaal glutenvrij snoep uit aan kinderen die aangeven allergisch te zijn voor gluten. De Piet is te herkennen aan het mooie groen/witte pak. Deze Piet vindt het belangrijk om kinderen te herkennen door middel van een speciale kleurplaat of vlag die ouders op de muts of jas van hun kinderen kunnen spelden. Deze kleurplaten of vlaggen kunt u downloaden op glutenvrij.nl. Deze Glutenvrije Piet wil niet aangeraakt worden in verband met kruisbestuiving. Deze speciale Piet is in de buurt van Sinterklaas te vinden.

Podium
Als de schepen aangemeerd zijn, gaat Sinterklaas op Amerigo naar het gemeentehuis. Daar wordt de Goedheiligman ontvangen door burgemeester Hans Gaillard. Dit jaar vindt dit op een speciaal podium plaats, omdat het bordes van het gemeentehuis gesloten is in verband met de verbouwing. Zoals ieder jaar is er op dit podium weer veel te doen voor de kinderen. De Pieten hopen weer op vele selfies met de kinderen. Sinterklaas heet alle kinderen met hun ouders, opa's, oma's, ooms, tantes en alle andere belangstellenden weer van harte welkom.

Route vanaf het kanaal
Vanaf het kanaal en via de brug wordt de Nieuwstraat gevolgd. Bij de hoofdingang van Zonhove gaat de stoet het Zonhove-terrein op om alle bewoners daar de kans te geven een glimp van Sinterklaas op te vangen. De Pieten delen hier snoep uit. Aangekomen bij de Antoon v.d. Venstraat gaat de stoet rechtsaf richting Nieuwstraat. Bij de Nieuwstraat gaat de stoet linksaf richting het Raadhuisplein.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>