Logo mooisonenbreugel.nl
Een oefening met de EHBO   | Fotonummer: 014883
Een oefening met de EHBO (Foto: EHBO)
Algemeen / Son & Breugel

EHBO start nieuwe cursus

Son en Breugel - EHBO-vereniging Son en Breugel start 7 januari 2020 weer met een nieuwe cursus basisdiploma EHBO. Met een diploma 'Eerste Hulpverlener van Het Oranje Kruis' ben je in staat om op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, bij de vereniging, op straat, als burgerhulpverlener, maar ook thuis.

Tijdens de cursus leer je hoe je eerste hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld bij een bloeding, een wond, verstuiking of botbreuk. Tevens leer je hoe te handelen bij een slachtoffer met een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling. Reanimeren en het gebruik van de AED is uiteraard ook een onderdeel van de cursus. Zoals ook eerste hulp aan kinderen.

De cursus omvat tien lesavonden van twee uur, op dinsdagavond in de Emiliusschool in Son en wordt afgesloten met een examen. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis. Na het behalen van het examen ontvang je het diploma Eerste Hulpverlener. Dit diploma is twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het noodzakelijk om competentietrainingen te volgen. Tijdens deze maandelijkse trainingen worden alle onderwerpen herhaald zodat je als hulpverlener bij de tijd en competent blijft.

Opgeven voor de cursus kan via www.ehbosonenbreugel.nl of stuur een mailtje naar info@ehbosonenbreugel.nl. De kosten van de cursus bedragen 230 euro, inclusief examengelden. In veel gevallen worden deze kosten geheel of gedeeltelijk door je zorgverzekeraar vergoed.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>