Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 596609
Foto: Ingezonden
Voorstelling/Theater

Esther, een Perzisch sprookje

Son en Breugel - Verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek spelen zondag 17 november hun voorstelling 'Esther, een Perzisch sprookje' in de Protestantse Kerk in Son. De voorstelling begint om 15.00 uur.

Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.

In de voorstelling 'Esther, een Perzisch sprookje' presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal. Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.

In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.

Na afloop van de voorstelling is er een collecte als bijdrage in de kosten. U bent dan ook nog van harte uitgenodigd om wat na te praten onder het genot van een drankje.

Meer informatie:
Jeannet Venekamp, tel. 0499-463602 (jeannet.venekamp@kpnmail.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>