Logo mooisonenbreugel.nl
De jeugdraadsleden tijdens de installatie (archieffoto)   | Fotonummer: b3ca3e
De jeugdraadsleden tijdens de installatie (archieffoto) (Foto: Wil Feijen)
Jeugdgemeenteraad

Jeugdgemeenteraad werkt aan oplossingen gevaarlijke verkeerssituaties

Son en Breugel - De Jeugdgemeenteraad (JGR) Son en Breugel maakt zich zorgen over de verkeerssituatie rondom de scholen en in de Nieuwstraat. De leden van de raad hebben in de afgelopen periode hard gewerkt aan plannen en oplossingen voor deze gevaarlijke situaties. In de vergadering van de JGR op 31 oktober hebben de leden onder andere besloten om bij een aantal scholen autoloze schooldagen te organiseren. Ook gaan zij met de wethouder verkeer en de verkeerskundige in gesprek over de situatie in de Nieuwstraat.

Verkeerssituatie scholen
De JGR werkt al een tijdje aan de verbetering van de verkeersveiligheid rondom de scholen. Het belangrijkste probleem is dat te veel ouders hun kinderen met de auto naar school brengen. De verkeerssituatie is daardoor voor kinderen onveilig. De raad heeft al verschillende acties in gang gezet. Er zijn bijvoorbeeld gele strepen gezet op de stoepranden. De Boa's hebben controleacties gedaan en waarschuwingen en ook boetes uitgedeeld. De leerlingen hebben bijvoorbeeld op een aantal scholen voorlichting gegeven, een powerpointpresentatie en een verkeersspel gemaakt en een posterwedstrijd gehouden. Nu gaan de basisscholen De Harlekijn en De Bloktempel een autoloze schooldag organiseren. Als dat goed gaat, gaan andere basisscholen dat hopelijk ook doen.

Verkeerssituatie Nieuwstraat
De JGR maakt zich zorgen over de gevaarlijke verkeerssituatie in de Nieuwstraat. De leden horen en zien regelmatig dat kinderen, en ook volwassenen, niet veilig kunnen oversteken. Zij vinden dat er te veel zebra's zijn en dat de situatie bij het kruispunt Nieuwstraat/Hendrik Venemanstraat onoverzichtelijk en niet veilig is. Een aantal leden van de JGR gaat nu in gesprek met de wethouder Verkeer en de verkeerskundige om te praten over de problemen en de oplossingen die zij hebben bedacht.

Informatie over de JGR
De leden van de JGR worden jaarlijks gekozen tijdens verkiezingen op alle basisscholen van Son en Breugel. De JGR bestaat uit een leerling van groep 8 en een leerling van groep 7 van iedere basisschool, dus twee per school. De leden zitten twee jaar in de raad. De JGR vergadert 6 keer per jaar op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Tussendoor werken de leden in groepjes aan projecten, een- hooguit tweemaal per maand. Een aantal begeleiders/vrijwilligers helpen de leden van de JGR met de uitwerking van hun projecten. Burgemeester Gaillard is voorzitter van de JGR.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>