Afbeelding
Foto: Ingezonden
advertorial

Agrarisch Kinderdagverblijf Krakenburg geopend

Algemeen Algemeen / Son & Breugel Advertorial

Nuenen / Son en Breugel - Eindelijk was het zover. Op vrijdagmiddag 29 november vond de officiële opening plaats. In de Herberg op de boerderij was het al snel gezellig druk. De buurtvereniging van Olen en Stad van Gerwen, de deelnemers van de dagbesteding met hun ouders en de vele mensen die een handje hebben geholpen bij de verbouw van de boerderij waren aanwezig.

Thijs van de Meeberg, bekende Nuenenaar en 'Vriend van de Boerderij' verzorgde de presentatie op deze dag. Er werd afgetrapt met een ludiek filmpje met als hoofdrolspeler een drukbezette driejarige Gus, de projectleider van de bouw. Met een speciaal toverstafje en de toverspreuk 'Kra, Kri, Kris, ik wens dat de Boerderij geopend is!', opende burgemeester Houben met wethouder Stultiëns onder toeziend oog van vele aanwezigen officieel het nieuwe agrarisch kinderdagverblijf en vernieuwde huiskamer voor dagbesteding op Boerderij Krakenburg.

Samen met de initiatiefnemers Gerty, Kees en Riene werd er op het erf van de boerderij met het uitspreken van de toverspreuk een kleurige spreuk tevoorschijn getoverd. De letters vormden samen de spreuk: 'Voel je thuis op onze boerderij', uitgebeeld door de deelnemers van de dagbesteding en het team van Krakenburg.

Burgemeester Houben toverde ook de slinger van (boeren)theedoeken open, waarna iedereen naar binnen kon om de nieuwe ruimtes te bewonderen. Onlangs was de burgervader deelnemer aan de Green-Friday actie bij 'Het Goed' in Nuenen. Houben mocht daar een winkelmand vullen voor een goed doel. Hij koos voor Kinderdagverblijf Boerderij Krakenburg. De opbrengst was een mand vol knuffels en speelgoed. Naast de mooie cadeaus bracht Houben ook mooie woorden en liet weten erg trots en vereerd te zijn met zo een geweldig initiatief in Nuenen.

Het nieuwe agrarische kinderdagverblijf is geopend van maandag t/m vrijdag van 07.15 tot 18.15 uur en biedt ruimte voor maximaal 24 kinderen van 0-4 jaar in twee aparte groepen; 'De Vrije Vlinders en Ruige Rupsen'. De groepsruimten bieden uitzicht op het omliggende land van de boerderij en op het Wilhelminakanaal waar regelmatig een vrachtschip voorbij komt varen. Met een grote zandbak en hergebruikte klinkers uit de reconstructie Broekdijk in de nieuwe tuin ligt niet alleen de rotonde mooi rond, maar is ook de cirkel van duurzaamheid rond!

Naast de officiële opening was er op zaterdagmiddag een open middag. Een zonnige en gezellige middag met Zwarte Pieten op de boerderij. Heb je de open middag gemist? Je kunt contact opnemen voor een rondleiding en voor meer informatie. Kijk hiervoor op www.krakenburg.nl of bel 0499-477162.