Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b09ea7
Foto: Wil Feijen
carnaval

Inschrijven deelname carnavalsoptocht CV De Krutjesrapers

Son en Breugel - De jaarlijkse carnavalsoptocht staat op zondag 23 februari op het programma. Om ongeveer 13.00 uur wordt het startsein hiervoor gegeven. De start van de carnavalsoptocht begint vanaf de hoek Piet Heinlaan en de Evertsenlaan in Breugel. De deelnemers van vorig jaar ontvangen dit jaar een digitale uitnodiging per email om deel te nemen. Iedereen kan al digitaal inschrijven op de website van De Krutjesrapers.

Verrassen en vermaken
Onder de bezielende leiding van Prins Bas met zijn motto 'We gaon als unne stuiterbal dur dizze carnaval' zal dit ongetwijfeld gaan slagen. Echter het succes van de optocht blijft volledig afhankelijk van de deelnemers, die met hun creatie en uitbeelding het publiek proberen te verrassen en te vermaken.

Bouwplaats
Enkele maanden geleden leek het er op dat twee fanatieke groepen wagenbouwers komend jaar niet zouden kunnen deelnemen, omdat ze geen bouwlocatie meer hadden. Gelukkig hebben ze inmiddels wel een bouwplaats, maar blijven ze toch op zoek naar een structurele oplossing voor de komende jaren. Wie plaats heeft voor deze groep(en) worden verzocht om contact op te nemen met De Krutjesrapers. Naast de wagenbouwers hopen ze dat heel veel inwoners uit Son en Breugel geïnspireerd raken om mee te doen om er een kleurrijke optocht van te maken.

Inschrijving
Inschrijven is vanaf een dezer dagen mogelijk in de categorieën wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, duo's en individuelen. Inschrijven kan tot donderdag 13 februari ,18.00 uur. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij Lederwaren Albert Boudewijns aan de Nieuwstraat en bij Hans Poppelaars, Orionlaan 31 in Breugel. De laatste jaren schrijven de deelnemers bijna allemaal digitaal in via www.dekrutjesrapers.nl. Onder 'activiteiten' bij carnavalsoptocht is het inschrijfformulier te vinden. De organisatie vraagt de deelnemers om speciale aandacht te hebben voor het optochtreglement, die tevens op de website van De Krutjesrapers staat vermeld.

Jeugd
Jeugdstimuleringsfonds OptochtHet bestuur en de optochtcommissie van De Krutjesrapers hebben een jeugdstimuleringsfonds ingevoerd om met name de jeugd te stimuleren om aan de optocht deel te nemen. Op de site van De Krutjesrapers kun je lezen wat je moet doen om hiervoor in aanmerking te kunnen komen. Met een inschrijfformulier die ook van deze site te downloaden is, kun je of jullie je hiervoor aanmelden. Dit formulier dient voor 31 januari digitaal verstuurd te zijn naar contact@dekrutjesrapers.nl.

Creatief
De optochtcommissie komt uiterlijk een week voor de optocht naar jullie creatie kijken en doet een voorstel aan het bestuur van De Krutjesrapers. Tijdens de optocht wordt het nog eens beoordeeld op originaliteit, kwaliteit en presentatie. De optochtcommmissie wil met name de jeugd uitnodigen hun creativiteit aan het grote publiek te laten zien. Bespreek samen met je vriendjes en vriendinnetjes wat je zou willen doen en je ouders verlenen hierbij ongetwijfeld wel hand-en-spandiensten. Zo waarborgt de carnavalsvereniging ook voor de komende jaren een volwaardige optocht waar iedeeen in Son en Breugel trots op mag zijn. In iedere categorie is er een prachtige beker en geldprijzen beschikbaar.

Bijeenkomst deelnemers optocht
Afgelopen jaar heeft de optochtcommissie enkele weken voor de optocht een bijeenkomst georganiseerd voor de wagenbouwers om elkaar nog eens te informeren. Dit is zo positief bevallen dat ze dit willen uitbreiden voor alle deelnemers aan de optocht. Reserveer alvast in de agenda dinsdag 21 januari om 19.30 uur in La Sonnerie. Een uitnodiging volgt later nog.

Prijsuitreiking
Zo rond de klok van 16.30 uur begint de prijsuitreiking in de grote tent en weet carnaval vierend Son en Breugel wie de felbegeerde prijzen hebben gewonnen. Ook dit jaar vragen ze speciale aandacht voor de voortgang van de optocht bij alle deelnemers en om bij de voorbereidingen al rekening te houden dat er een voortgaande beweging blijft bestaan. Pas de act hierop aan en voorkom dat de toeschouwers te lang moeten wachten.

De optochtcommissie wenst alle deelnemers veel succes met de voorbereidingen om met een prachtige creatie voor de dag te komen. Alle toeschouwers geniet van alle pracht en praal.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>