Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 9f407a
Foto: Ingezonden
sport

IJszwemseizoen van start

Son en Breugel - Roel Janssen heeft namens IISA Team Netherlands in het weekend van 7 en 8 december deelgenomen aan de eerste IJszwemwedstrijd van het seizoen 2019-2020. De Silbersee in het Duitse Langenhagen (bij Hannover) was het toneel van deze Internationale wedstrijd met tachtig deelnemers uit Duitsland, Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken, USA en Nederland.

Terwijl de organisatoren, officials, en toeschouwers allen dik ingepakt met warme mutsen op en dikke jassen en handschoenen aan op de kant stonden te verkleumen door het regenachtige en winderige weer, gingen de zwemmers in alleen zwemkleding het koude water van 4.9 graden in. Roel was één van hen Op zaterdag ging hij drie keer individueel van start en op zondag stonden er nog eens twee starts op het programma.

Vooraf was duidelijk dat doordat de watertemperatuur onder de 5 graden was alle gezwommen tijden officieel werden erkend door IISA (International Ice Swim Association) en dat ze zodoende ook meetellen voor de Ice cup. De 100 meter schoolslag was op zaterdag de eerste afstand waarop Roel van start ging , met vier series van elk vier zwemmers in diverse leeftijdscategorieën was de schoolslag goed vertegenwoordigd.

Roel werd eerste in zijn eigen leeftijdscategorie en na een tijdje werd duidelijk dat hij ook overall de snelste was en werd zodoende Norddeutscher Meister im Eischwimmen. Op de 50 meter schoolslag op zondag deed hij dit nog een keer over; twee keer Noordduits kampioen. De vrije slag ging ook goed, maar een podiumplaats zat er hier niet in. De 100 meter leverde een vierde en de 200 meter vrije slag een vijfde plaats op. De 50 meter vlinderslag eindigde ook in een vijfde plaats.

In het Nederlands team mocht Roel ook starten in het vier keer 50 meter vrije slag estafetteteam. Deze laatste afstand werd door de vier Nederlandse zwemmers met ruim verschil gewonnen. De lange autorit werd zo door deze mooie prestaties de moeite waard. Roel zal aankomende winter nog deelnemen aan twee ijszwemwedstrijden, in januari in Volendam en in februari het Nederlands kampioenschap in Bodegraven.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>