Logo mooisonenbreugel.nl
Winnaars teamwedstrijd ponys   | Fotonummer: af1a51
Winnaars teamwedstrijd ponys
sport

Drukbezochte kerstwedstrijd Manege Sonniushof

Son en Breugel - Traditiegetrouw wordt in het weekend voorafgaand aan kerst een wedstrijd gehouden door Manege Sonniushof. De invulling van deze kerstwedstrijd is ieder jaar anders. Een aparte dressuurproef met als tweede vervoersmiddel vrije keuze, een carrouselwedstrijd en pas de deux op muziek zijn enkele onderdelen die eerder georganiseerd werden. Dit jaar stond een traditionele viertalwedstrijd op het programma. De animo voor de wedstrijd was veel groter dan verwacht, waardoor er een strakke planning gemaakt werd en ook een deel van het programma verschoven werd van zondag naar zaterdagavond.

Op zaterdag begon de wedstrijd met het springparcours. Twee ruiters van ieder team reden een springparcours op punten. Na het springen werd de hal snel gereedgemaakt voor het eerste deel van de dressuurproef, waarin de andere twee ruiters van het team hun proef reden. Ook op zondagochtend werd het dressuuronderdeel gereden. Zondagmiddag mochten de teams hun viertalproef rijden. Het totaal van deze onderdelen, waarbij het viertal dubbel telde, bepaalde de uitslag.

De deelnemers werden in drie categorieën verdeeld voor de prijzen. Bij de pony's won het team van Pleun Hopstaken, Jet van de Weijdeven, Suze van de Heuvel en Zoë Jansen. Zoë reed de hoogste score bij elkaar in de dressuurproef en Pleun deed hetzelfde bij het springen. Daarbij reden ook Jet (springen) en Suze (dressuur) goed in hun discipline en reden ze samen volgens de jury het beste viertal bij de pony's. Tweede werden Nova van de Schoot, Sophie van de Tuuk, Emma van Halen en Danae Verhoeven.

De gecombineerde categorie paarden en pony's werd gewonnen door een moeder-dochter team. Jacqueline Schutjes en Wilma van der Linden reden hun eerste dressuurproef niet onverdienstelijk. Hun dochters Lynn Schutjes en Iris van der Linden reden de volle 100 punten bij het springen bij elkaar. Met een goede viertalproef daarbij was de overwinning voor dit team verzekerd. De tweede plaats in deze categorie was voor Britt Kuperus, Maaike Vonk, Laura Hofsink en Janneke Peeters.

Veel fanatieke teams bij de categorie paarden. De overwinning ging uiteindelijk naar het team van Debbie Millenaar, Daniëlle Belmer, Joyce Toirkens en Monique van Dommelen. Goede springrondes van Debbie en Joyce en mooie dressuurproeven van Daniëlle en Monique gaven de doorslag. De tweede plaats was voor Frans, Floor en Ineke Wijnheijmer en Aike Heuvelink. Goede springparcoursen en de hoogste score bij het viertal van de hele dag, maar de dressuurproeven gingen minder goed, waardoor dit team in totaal naar een tweede plaats zakte.

 

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>