Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 1edb5a
Foto: ©pixabay.com
Lezerspodium

Lezerspodium: Begroting en geen idee van kosten

Son en Breugel - Nog even terug naar de begroting 2020-2023 van Son en Breugel. Wat we zagen aankomen, is inderdaad gebeurd: de financiële positie van Son en Breugel is verre van rooskleurig. Een tekort van een miljoen euro op het gebied van de WMO en de verwachting is dat deze kosten zelfs nog gaan toenemen.

In de begroting worden de tekorten aangeduid als 'taakstellingen'. Deze 'taakstellingen' moeten worden onderbouwd, zo stelt de provincie. Oftewel, waar gaat op bezuinigd worden, en hoeveel? Omdat in de begroting voor ons veel onduidelijk was, hebben wij in november 2019 hier niet mee ingestemd. En ja, opnieuw hebben we de aandacht van de provincie. Dit keer niet vanwege onvoldoende grip op 'Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving', maar nu door onze financiële situatie.

De coalitie van Dorpsvisie, CDA en PvdA/Groenlinks heeft ingestemd met de begroting. Proostend het moeras in, want deze coalitie heeft ook ingestemd met een dorpshuis in het kerkgebouw en twee scholen op de Krommen Hoek. De kosten voor een dorpshuis en de exploitatie daarvan zijn niet eens bekend, maar de coalitie heeft wel gekozen voor het ontwerp van INBO. Wij hebben geen keuze gemaakt, want we wij snapten niets van het gevolgde proces. Ook kiezen we niet iets omdat 'het er zo leuk uitziet', en zonder financiële onderbouwing.

Verder hebben we 'nee' gezegd tegen twee scholen op de Krommen Hoek. Deze keuze kost 3 miljoen meer dan goede alternatieven in het centrum van Breugel.

Deze coalitie heeft voor allerlei plannen gekozen, zonder idee wat de kosten zijn. En dat ook nog eens met een begroting die niet op orde is. Tegelijkertijd wordt de verwachting gewekt, dat 'een dorpshuis in het kerkgebouw zeer realistisch is', en dat 'vestiging van twee scholen op de Krommen Hoek vaststaat'. Maar beste bewoner, er staat nog niets vast. Eerst maar eens kijken wat het allemaal gaat kosten.

Fractie VVD Son en Breugel

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>