Logo mooisonenbreugel.nl
Carnavalsoptocht 2019 (archieffoto)   | Fotonummer: e3cd5a
Carnavalsoptocht 2019 (archieffoto) (Foto: Wil Feijen)
carnaval

Inschrijven carnavalsoptocht CV De Krutjesrapers nog mogelijk

Son en Breugel - De meeste wagenbouwers zijn al enkele maanden bezig met het bouwen. Gelukkig hebben alle groepen een bouwlocatie gevonden. Maar ook diverse grote – en kleine loopgroepen, duo's en individuelen zijn actief om tijdens de optocht van zondag 3 maart het publiek te vermaken.

De optochtcommissie is gestart met de voorbereidingen. Dit jaar doen er maar liefst vier basisscholen mee aan de optocht, zoals traditiegetrouw De Stoklandschool, maar ook in navolging van vorig jaar De Ruimte en De Harlekijn. Als nieuwe basisschool is ook De Bloktempel dit jaar van de partij zijn.

Onder de bezielende aanvoering van Prins Bas met zijn motto 'We gaon als unne stuiterbal dur dizze carnaval' zal het ongetwijfeld een kleurrijke en actieve optocht worden. De optochtcommissie hoopt dat heel veel inwoners uit Son en Breugel geïnspireerd raken om mee te doen en er een kleurrijke optocht van te maken. Ieder jaar is het weer verrassend waarmee het publiek vermaakt wordt of waar vol bewondering naar gekeken kan worden.

Hoe leuk is het om in navolging van de deelnemende basisscholen met je vriendjes en vriendinnetjes te gaan knutselen om met de optocht mee te kunnen doen? Is er in de straat interesse of bij de vrienden – of sportgroep? Inschrijven is mogelijk in de categorieën wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, duo's en individuelen.

Inschrijven tot 13 februari
Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij Lederwaren Albert Boudewijns aan de Nieuwstraat en bij Hans Poppelaars Orionlaan 31 in Breugel. Ook is het mogelijk om online in te schrijven op de website van De Krutjesrapers, www.dekrutjesrapers.nl. Inschrijven kan tot donderdag 13 februari, uiterlijk18.00 uur bij een van deze adressen of digitaal. De organisatie vraagt speciale aandacht voor het optochtreglement die op de website van De Krutjesrapers staat vermeld.

De jury die bestaat uit een aantal inwoners van Son en Breugel beoordeeld op de thema´s 'originaliteit', 'kwaliteit' en 'presentatie'. Dinsdag 21 januari is er voor alle deelnemers aan de optocht om 19.30 uur een informatieve bijeenkomst in La Sonnerie.

Prijsuitreiking
Zo rond de klok van 16.30 uur begint de prijsuitreiking in de grote tent en weten de deelnemers wie op het grote podium de beker of geldprijzen uit handen van Prins Bas mogen ontvangen. Ook dit jaar wordt speciale aandacht gevraagd aan alle deelnemers voor de voortgang van de optocht en om bij de voorbereidingen al rekening te houden dat er een voortgaande beweging blijft bestaan. Pas de act hierop aan en voorkom dat de toeschouwers te lang moeten wachten.

De organisatie wenst alle deelnemers veel succes met de voorbereidingen om met een prachtige creatie voor de dag te komen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>