Logo mooisonenbreugel.nl
Egbert Steenberghe bij het kantoor op Ekkersrijt   | Fotonummer: 9c982c
Egbert Steenberghe bij het kantoor op Ekkersrijt (Foto: Wil Feijen)
Ondernemersverkiezing

Een terugblik met Egbert Steenberghe

Son en Breugel - Maar liefst dertien jaar geleden werd ingenieursbureau Inpijn-Blokpoel uitgeroepen tot 'Ondernemer van het jaar 2007 Ekkersrijt'. Met Egbert Steenberghe, financieel directeur en aandeelhouder, wordt teruggeblikt naar het jaar dat zijn onderneming werd gekroond met deze mooie onderscheiding. In september viert het bedrijf haar vijfenveertigjarig bestaan. Opnieuw een mooie bekroning.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Inpijn-Blokpoel is begin jaren tachtig als een van de eerste gevestigd op Ekkersrijt in Son en Breugel. Het bedrijf houdt zich bezig met grond- en bodemonderzoek en advisering hieromtrent. Zij doen zowel onderzoek voor particulieren als voor onder andere bouwbedrijven en gemeenten, maar ook voor waterschappen in het kader van dijkstabiliteitsonderzoek. "Overal waar gebouwd wordt, hebben ze ons nodig in de voorbereiding", legt Egbert uit. "Wij zijn gespecialiseerd in adviseren ten behoeve van geotechnische en milieutechnische vraagstukken. Deze adviezen verzorgen we op basis van veld- en laboratoriumonderzoek dat we zelf uitvoeren. Inpijn-Blokpoel behoort tot de vier grootste gespecialiseerde ingenieursbureaus op dit gebied."

Kers op de taart
In 2007 werd het bedrijf genomineerd voor de onderscheiding. "Een enorm gevoel van trots en dankbaarheid overheerste bij de bekendmaking van deze nominatie", gaat Egbert verder. "Met de directie en partners waren wij bij de avond van de verkiezing aanwezig. Behalve gezelligheid, lekker eten en drinken met collega's en netwerken met andere ondernemers, was de kers op de taart toch wel de bekendmaking dat wij door de jury uitgekozen waren als ondernemer van het jaar 2007."

Thema
In 2007 was het thema 'Duurzaamheid'. Egbert: "Toen werd het woord duurzaamheid anders gebruikt. In die tijd lag de nadruk meer op de bedrijfsvoering, met onderwerpen als continuïteit, winstgevendheid en de verantwoording over je medewerkers. Nu is duurzaamheid veel meer aan het item milieu gerelateerd." Het thema voor dit jaar 'Anders denken, gewoon doen' is ook voor de bedrijfsvoering van Inpijn-Blokpoel van toepassing. "Wij houden ons onder meer bezig met innovatieve projecten, voor de waterschappen, maar ook met het ontwikkelen van eigen rekensoftware voor onze geotechnische adviezen. Gewoon doen is ons op het lijf geschreven en loopt als een rode draad door onze bedrijfsvoering. Hierdoor zijn en blijven wij onderscheidend van andere bedrijven."

Vermelden
Of de onderscheiding het bedrijf meer opdrachten heeft gegeven, is niet bekend. "Voor de particulier zijn wij in principe 'onzichtbaar'. Een bouwbedrijf is in dienst van de particulier en regelt alles met betrekking tot grond- en bodemonderzoeken rechtstreeks met ons." Bedrijven werden wel op de hoogte gebracht van het feit dat wij ondernemer van het jaar waren. "Op het briefpapier en op de website hebben we vermeld dat wij met deze titel waren onderscheiden", laat Egbert trots weten.

Bouwcrisis
Het bedrijf is goed uit de bouwcrisis gekomen. "Voor de crisis (2008) hadden we 75 personeelsleden en volop orders. Tijdens de crisisjaren zagen we de omzet nagenoeg halveren. Nu, twee jaar later, zijn wij weer sterk gegroeid. We hebben inmiddels twintig personeelsleden aangenomen en we zien onze portefeuille maandelijks groeien. Hier zijn wij best trots op", zegt Egbert.

Warm hart
Egbert weet ten tijde van het interview nog niet zeker of hij aanwezig kan zijn tijdens de verkiezing van de Ondernemer van het jaar 2019'. "Zoals ieder jaar ondersteunen wij deze avond met een warm financieel hart, mede omdat er een financiële bijdrage gaat naar verschillende goede doelen in Son en Breugel."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>