Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 2d37d8
Foto: Handboogvereniging Pieter Breugel
sport

Paul de Groot wint Koningsschieten 2020

Son en Breugel - Handboogvereniging Vrienden van Pieter Breugel heeft zondag 19 januari haar jaarlijks traditionele Koningsschieten gehouden. Dit vond plaats op de binnenbaan van de Sint-Oedenrodense Handboogvereniging Ontspanning aan de Kienehoef.

Allereerst werd een serie van vijfentwintigmaal een pijl geschoten, daarna series van driemaal een pijl en tenslotte als laatste een serie van vijfmaal een pijl. Na afloop van iedere serie viel de schutter af met het laagste puntenaantal. Dit alles over een afstand van 25 meter. Er werd geschoten met een recurveboog.

De resultaten van alle schutters waren niet denderend. Dat kan alleen aan de zenuwen van de heren hebben gelegen, want ze kunnen veel beter. Rond de klok van 16.30 uur werd duidelijk wie de finalisten waren. Paul de Groot en Gerard Theuns. Maar toen bleek dat Gerard zijn zenuwen ook niet onder controle had en Paul wel. Paul bleek zodoende de sterkste te zijn en mag zich in het komende jaar Koning noemen.

Tijdens het afsluitend etentje in De Zwaan in Son en Bruegel en in het bijzijn van de families van de schutters overhandigde Bernard de verdiende beker en medaille aan Paul na een sportieve middag, die tot in de puntjes verzorgd werd door Jan en Marie-Jose Versantvoort.

De handboogvereniging schiet iedere maandagavond van 20.00 tot ong. 22.30 uur op de baan van Handboogvereniging Ontspanning in Sint-Oedenrode. Op 25 mei van dit jaar bestaat onze handboogvereniging 60 jaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>