Logo mooisonenbreugel.nl
Tip Jar   | Fotonummer: da2432
Tip Jar (Foto: Ronald Rietman)
Muziek

Lazy Sonnie Afternoon met Tip Jar en Marcel Verbeek

Son en Breugel - Tijdens de februari-editie van Lazy Sonnie Afternoon wordt dicht bij huis gebleven. De Americana band Tip Jar is afkomstig uit Nuenen en singer-songwriter Marcel Verbeek is woonachtig in Nijmegen. Komen deze namen jou bekend voor? Dat zou zomaar kunnen. Beiden hebben reeds eerder op het podium van Lazy Sonnie Afteroon gestaan. 

Tip Jar
Als je echte, ambachtelijke liedjes een warm hart toedraagt, luister dan vooral eens naar Tip Jar. Het nieuwe vierde album Onward krijgt opnieuw geweldige recensies. Zo noemde muziekblad OOR Tip Jar dit jaar de beste americanaband van Nederland. "De plaat verovert je hart zodra je de eerste noten hoort. Alle nummers behalen hetzelfde hoge niveau. Een optelsom van echte instrumenten, compacte songs uit het hart, pakkende melodieën en een oprechtheid waar je als muziekliefhebber gretig U tegen zegt." Musicmaker vindt het album 'topklasse', volgens Lust for Life steekt Tip Jar 'ver boven het maaiveld uit' en het Eindhovens Dagblad verbaasde zich erover 'dat zulke authentieke rootsmuziek 'gewoon' uit Nederland komt'.

Bart de Win en Harry Hendriks waren gedurende 15 jaar vaste man bij Gerard van Maasakkers. Samen met zangeres Arianne Knegt bundelden opnieuw hun krachten in Tip Jar, dat het publiek aan de hand van hun melodieuze liedjes en de nodige anekdotes meeneemt over plattelandswegen en achterafstraatjes. Een kwartet onvervalste liefhebbers dat in hun muzikale dadendrang altijd kiest voor de onverwachte zijpaden.

Bart de Win: toetsen, gitaar, zang
Arianne Knegt: zang
Harry Hendriks: gitaar, banjo, ukelele, zang
Tonnie Ector: contrabas

Marcel Verbeek
Marcel Verbeek debuteerde in 2011 met het sfeervolle album Days to come, dat goed werd ontvangen. Vele optredens volgden. Marcel speelde samen met onder andere Anneke van Giersbergen en Harry Sacksioni. In zijn thuisstudio werkte Marcel de afgelopen twee jaar aan zijn nieuwe plaat 'The Widow's Waltz'. "The Widow's Waltz spreekt tot de verbeelding en bespeelt de emoties van de luisteraar op een prettige manier", aldus VPRO 3voor12. Tijdens de Lazy-middag wordt Marcel vergezeld door William van Barneveld en Paul Sips.

Aanvang / toegang
Lazy Sonnie Afternoon begint zondag 2 februari om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De zaal is vanaf ongeveer 15.00 uur open. Om een kwalitatief hoogstaand programma voor Lazy Sonnie Afternoon mogelijk te kunnen blijven maken vraagt de organisatie na afloop een minimale bijdrage in de hoed van vijf euro per persoon. Kijk op www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/of meld je aan voor de nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsors kunnen zich op de website aanmelden. De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Noteer zondag 5 juli alvast in je agenda. Er is weer een prachtig programma samengesteld voor het jaarlijkse buitenfestival. Dat mag je beslist niet missen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>