Logo mooisonenbreugel.nl
Deelnemers in actie tijdens de eerste editie (archieffoto 2019)   | Fotonummer: db811c
Deelnemers in actie tijdens de eerste editie (archieffoto 2019) (Foto: Wil Feijen)
Evenement

Inschrijving Drakenboot Festijn Son en Breugel van start

Son en Breugel - Het Drakenboot Festijn dat vorig jaar eind juni voor het eerst werd georganiseerd door de Rotary Son en Breugel, krijgt dit jaar een vervolg. Dit is natuurlijk geen verrassing, want direct na afloop van het evenement in 2019 kondigde de Rotary al aan dat er een tweede editie zou komen. Het eerste Drakenboot Festijn bleek een succes, met een deelname van achttien boten en veel toeschouwers aan de kade van de Sonse Jachthaven. Jong en oud genoten van alles wat er op en rondom het water gebeurde tijdens de eerste drakenbootrace in Son en Breugel.

Redacteur: Adrie Neervoort

Het festijn vindt ook dit jaar plaats op en rondom het Wilhelminakanaal en de Sonse Haven. 'Wat goed is, moet je niet veranderen', luidt het gezegde. Toch zag de organisatie na de eerste editie toch wat verbeterpuntjes: "Na een eerste evenement moet je ook kijken wat anders of beter kan. Dat hebben we als organisatie ook gedaan."


Meer lokale teams
Dit jaar is het streven dat er geen twee maar drie boten per wedstrijd tegen elkaar strijden. Hierdoor nemen het spektakel en kijkplezier toe. "Het aantal boten willen we graag verhogen dit jaar, zodat er nog meer deelnemers kunnen meedoen. Nieuw dit jaar is dat we de boten in categorieën gaan indelen. Denk daarbij aan een heren- en vrouwenpoule. Maar ook andere categorieën zijn denkbaar. We hopen dat veel lokale teams zich inschrijven. Het moet nog meer van Son en Breugel worden!"

Andere indeling
Het ontmoetingsplein krijgt een andere indeling en het podium zal een centrale rol gaan spelen met ondermeer enkele optredens. Elke race wordt voorzien van een live-verslag, dat gecombineerd zal worden met actuele beelden op een groot scherm. Nu iedereen vorig jaar heeft kunnen zien wat een drakenbootrace inhoudt, denkt de organisatie dat het aantal vrienden- en verenigingsteams ten opzichte van vorig jaar zal groeien. Zij vormden vorig jaar nog een klein onderdeel van de race, naast de bedrijvenboten.

Goede doelen
"Ons doel is een lokaal evenement te worden met een regionale uitstraling. Zo zetten we met deze drakenbootrace Son en Breugel weer op een andere manier in de kijker", aldus de organisatie. Elke ondernemer kan via sponsoring een bijdrage leveren aan dit evenement, maar vooral aan de goede doelen die een gedeelte van de opbrengst krijgen. Vorig jaar was een gedeelte van de opbrengst voor stichting MeeDoen en stichting 2109. MeeDoen kreeg een transportbakfiets die al langer op het wensenlijstje stond en stichting 2109 kreeg een fors bedrag als bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe bus om cliënten te vervoeren. De bus wordt deze maand afgeleverd. Welke goede doelen dit jaar in aanmerking komen, maakt de organisatie over enkele weken bekend.

Inschrijven
Het Drakenboot Festijn wordt dit jaar gehouden op zondag 28 juni. Het belooft weer het leukste dagje uit aan het water te worden, een evenement waar Son en Breugel trots op mag zijn. Een dag om alvast in je agenda te zetten. Inschrijven kan vanaf nu. Kijk voor meer informatie op www.drakenbootfestijn.nl of mail naar drakenbootfestijn@gmail.com.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>