Logo mooisonenbreugel.nl
De enige boom die nog is blijven staan op de bouwlocatie   | Fotonummer: 4d0a8e
De enige boom die nog is blijven staan op de bouwlocatie (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Bomen in Jupiterstraat verwijderd

Son en Breugel - Een aantal inwoners uit Son en Breugel heeft afgelopen week via de Facebookpagina 'Geweldig Son en Breugel'  hun zorgen geuit over de bomen op de bouwlocatie in de Jupiterstraat. Vrijdag 14 februari zijn twee van de drie bomen omgezaagd die op de bouwlocatie stonden waar nu nieuwe woningen worden gebouwd. De bewuste bomen stonden al vijftig jaar op die plaats, de laatste periode tussen het hekwerk en een hoekwoning. Nu rest niets meer dan een afgezaagde stam. 

Redacteur: Emmy Grit

Die inwoners vroegen zich af waarom de bomen gerooid moesten worden en waarom de bomen niet van tevoren weggehaald konden worden, zodat ze ergens anders geplant zouden kunnen worden. Volgens de gemeente zouden de bomen blijven staan. De woordvoerder laat in een reactie weten: "De aannemer heeft de wortels van de bomen zodanig beschadigd dat deze dood gaan en daarom moeten ze weggehaald worden."

Aansprakelijk
De gemeente heeft geprobeerd de aannemer compleet aansprakelijk te stellen. "Dat bleek lastig, want na onderzoek bleek, dat de bomen ook niet 100% gezond waren", aldus de woordvoerder. Met een schikking is nu overeengekomen dat de aannemer twee bomen op zijn kosten vervangt. De gemeente gaat zelf de derde boom vervangen om het straatbeeld te verbeteren. Er is gekozen voor smalle bomen. De gemeente creëert hiermee een nieuwe groenstructuur. Het plantsoen tussen de nieuwe kavels en het nieuwe trottoir wordt ook nog ingeplant met nieuwe struiken. De gemeente is constructief met de aannemer in gesprek om in de nieuwe omstandigheden het groen in te richten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>