Afbeelding
Foto: MooiSonenBreugel

Informatiebijeenkomst bedplassen

Algemeen

Son en Breugel / Eindhoven - 's Ochtends of 's nachts natte lakens, niet durven logeren bij vriendjes, de vakantie of een schoolkamp dat in het water belandt. Daar wil je toch vanaf, als kind én als ouder! Daarom organiseert de GGD Brabant-Zuidoost op donderdag 5 maart een informatieavond voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd die regelmatig in bed plassen.

Zindelijk worden is een leer- en rijpingsproces, dat bij ieder kind in zijn eigen tempo plaatsvindt. De meeste kinderen zijn tussen twee en vijf jaar zindelijk. Ongeveer honderdduizend kinderen in Nederland plassen nog in bed. Deze kinderen doen dit niet met opzet. Ze vinden het zelf meestal heel erg en schamen zich ervoor. Heel vaak is een kind moeilijk wakker te krijgen. Bedplassen is een onbewust verkeerd aangeleerde gewoonte, die u samen met uw kind kunt veranderen.

De GGD Brabant-Zuidoost organiseert in samenwerking met gastsprekers van gespecialiseerde ziekenhuispoli's een aantal informatieavonden over bedplassen. Op deze avond krijgt u achtergrondinformatie over dit probleem. Ook bespreken we de verschillende manieren en praktische tips om het bedplassen aan te pakken.

Op 5 maart organiseren we een informatieavond in het auditorium van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. Vanaf 19.45 uur is de inloop en om 20.00 uur start de avond, die tot ongeveer 22.00 uur duurt. De kosten voor deze avond, inclusief het informatiemateriaal, zijn 3 euro.

Aanmelden
Wilt u de informatieavond bijwonen? Meld u dan aan via de website www.ggdbzo.nl.