Logo mooisonenbreugel.nl
Carnavalsoptocht 2019 (archieffoto)   | Fotonummer: b1e188
Carnavalsoptocht 2019 (archieffoto) (Foto: Wil Feijen)
carnaval

Stemmen met een QR-code tijdens de optocht

Son en Breugel - Terwijl u dit leest zijn de deelnemers van de optocht van Son en Breugel de laatste werkzaamheden aan het verrichten aan hun outfit en of wagen. Zoals bijna elk jaar is het zeker bij enkele wagenbouwers nog last minute werk. Niet dat er niet op tijd wordt begonnen. Veel deelnemers aan de optocht beginnen al maanden voor de optocht aan hun creatie. Een creatie waarmee ze de harten van het publiek en de jury willen bereiken. En zo misschien wel een prijs in de wacht slepen.

De optochtcommissie in Son en Breugel laat weten dat het dit jaar weer een bijzondere optocht wordt. Niet alleen met spectaculair wagens, maar ook veel grote loopgroepen en veel straattheater.

Hans Poppelaars, lid van de optochtcommissie: "Als we alle wagen en loopgroepen in een lijn achter elkaar, zonder tussenruimte zetten, hebben we een optocht met een lengte van meer dan 400 meter." Ook dit jaar is de carnavalsoptocht weer een mooie mix van loopgroepen, klein en groot, wagens en muziek. Opvallend zijn de velen scholen die dit jaar deelnemen. Een mooie ontwikkeling volgens de optochtcommissie.

Stemmen via een QR-code
De interactie met het publiek krijgt dit jaar een extra dimensie. Elk jaar wordt er een publieksprijs uitgereikt in de categorie 'wagens' en 'overige'. Voorheen konden ongeveer 25 willekeurige mensen uit het publiek hun stem uitbrengen. Dit jaar krijgt iedereen die de optocht bekijkt een kans om te stemmen. Daarvoor worden 2500 formulieren aan het publiek uitgedeeld. Op de formulieren staan alle deelnemers met een korte omschrijving van hun creatie vermeld staan. Via een QR-code en een unieke link naar de website van CV De Krutjesrapers kunt u als toeschouwer jouw stem uitbrengen.

Downloaden
De QR-code kun je scannen door een QR-code scanner te downloaden op je telefoon. Bij I-Phones heb je deze app niet nodig, maar kun je een foto maken van de QR-code. Als je de QR-code scant of de link invult op je mobiele telefoon, kom je op een pagina waarop je je stem kunt uitbrengen in beide categorieën, wagens en overige. Stemmen is mogelijk tot 15.30 uur op zondag 23 februari.

Prijsuitreiking
Zo rond 16.30 uur zal de prijsuitreiking in de grote tent beginnen en wordt bekend gemaakt wie de felbegeerde prijzen in de wacht heeft gesleept. Dit beloofd nu al een hoogtepunt te worden van een prachtige optocht in Son en Breugel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>