Afbeelding
Foto: Wil Feijen

The Blue Stars: Klaar voor het grote werk!

Algemeen Voorstelling/Theater

Son en Breugel - The Blue Stars, het cabaretgezelschap uit Son en Breugel, breekt door. Hun nieuwe programma ‘Voor ik het vergeet’ wordt met groot enthousiasme ontvangen en de naamsbekendheid groeit met de dag. Op 9 april staat The Blue Stars met hun cabaretvoorstelling De Schalm in Veldhoven voor een publiek van meer dan 400 mensen, het grote werk dus.

Wat zit er nog meer aan te komen? Toen The Blue Stars ongeveer tien jaar geleden begon, had niemand dit durven dromen. De eerste optredens, in Dejavu, trokken snel de aandacht. Ook toen al ‘uitverkochte zalen’ maar ja, zalen van 90 mensen.

In het huidige programma raden ze de mensen aan om te ‘blijven dromen’, ook als er eens wat mislukt, ‘blijf proberen, blijf dromen’ over de doelen die je wilt halen. Dit advies is nu ook op hunzelf van toepassing, ze blijven dromen. Na De Schalm, het Parktheater, Carré? Blijven dromen dus. Sommige dromen zijn al uitgekomen.

Wat zou het mooi zijn als The Blue Stars in de Schalm ook Veldhoven en omstreken zou kunnen veroveren. De cabaretiers Harrie en Rob, de muzikanten Benjo en Joost en de zangeressen Erica en Ellen zijn met recht trots om op te mogen treden voor zo’n groot publiek in een theater met professionele faciliteiten en een professioneel lichtplan. Met dank overigens aan Pieter en Lydia Foolen, hun trouwe techneuten. Komt dat zien.

Het programma ‘Voor ik het vergeet’ heeft een hoog ‘dat weet ik nog goed’-gehalte. Het publiek wordt vermaakt met hilarische scènes en conferences, afgewisseld en gecombineerd met prachtige muziek en liedjes van toen en nu. U weet nu ook wat de doelgroep is van The Blue Stars, een doelgroep waar weinig cabaret voor ‘op de markt is’. De ‘O-ja’-ervaringen, gecombineerd met muziek en liedjes van ‘toen en nu’ maken dat de voorstelling vooral voor de 40+ doelgroep een feest van herkenning is.

Eerst speelt The Blue Stars nog op 20 maart in het Tejaterke in Best. Als u dit leest zal deze voorstelling waarschijnlijk uitverkocht zijn. Alle reden dus om met de hele familie naar De Schalm te komen voor een heerlijk avondje Blue Stars. Het lukt The Blue Stars namelijk elke keer weer om hun enthousiasme over te brengen op het publiek. Kom kijken en geniet, voor u het vergeet!

Kaarten voor De Schalm zijn te koop via de website van De Schalm of via de site van The Blue Stars: www.thebluestars.nl.

Wim Daniëls over The Blue Stars
De kracht van The Blue Stars is het contact dat ze met het publiek weten te maken. Ze lijken feilloos aan te voelen met welke doelgroep ze te maken hebben. Bovendien zit er veel afwisseling in hun optreden, waarin de milde humor de boventoon voert. Het wordt nergens hard of grof; het blijft vriendelijk maar toch scherp en bovenal amusant. Het programma stoelt deels op herinneringen aan vroeger; dat maakt het voor veel mensen tot een mooie o-ja-voorstelling. O ja, toen … Ik heb een groot publiek zien genieten van een optreden van The Blue Stars.
Wim Daniëls, schrijver, cabaretier