Rookmelder wordt verplicht gesteld
Rookmelder wordt verplicht gesteld Foto: MooiSonenBreugel

Rookmelders in juli 2022 verplicht in alle woningen

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook. Rookmelders redden dus menslevens. Uit een TNO-onderzoek in het afgelopen jaar is gebleken dat rookmelders in alle woningen het risico op dodelijke slachtoffers verminderd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties heeft dan ook besloten om rookmelders in bestaande woningen vanaf juli 2022 verplicht te stellen.

De gemeente Son en Breugel is al enkele jaren bezig met het project Brandveilig Son en Breugel. In dat kader worden door daartoe opgeleide ambassadeurs woningen bezocht. Zij geven advies over de brandveiligheid van de woning en verstrekken zo nodig op kosten van de gemeente één rookmelder. Mochten meerdere melders nodig zijn dan kunnen zij deze leveren voor een bedrag van € 17,50 per exemplaar.

Indien nodig kunnen zij ook advies geven over de aanschaf van koolmonoxidemelders. Koolmonoxide is een dodelijk en reukloos gas dat ontstaat bij alle verbrandingsprocessen. Ook deze melders kunnen de ambassadeurs tegen betaling leveren.

Mocht u nog niet zijn bezocht en toch in aanmerking willen komen voor deze service, kunt u zich melden via brandveiligsonenbreugel@hotmail.com.