Logo mooisonenbreugel.nl
Dankbaar werden de vlaaien in ontvangst genomen   | Fotonummer: d94536
Dankbaar werden de vlaaien in ontvangst genomen (Foto: WIL FEIJEN)

Vlaaien voor bewoners en personeel Zonhove

Son en Breugel - De maatregelen tegen het coronavirus hebben ook grote invloed op het dagelijks leven van de bewoners en het personeel van Zonhove. Op Zonhove verblijven jongeren en volwassenen met een (ernstige) meervoudige geestelijke en/of lichamelijke beperking.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Door de maatregelen kunnen zij niet meer naar hun dagbesteding en zijn alle gezamenlijke activiteiten afgelast. Voorlopig mag er geen bezoek komen en de bewoners mogen niet worden opgehaald. Allemaal heel ingrijpende maar begrijpelijke maatregelen, en ontzettend vervelend voor iedereen.

Daardoor verblijven nu alle bewoners van Zonhove bijna permanent op hun woonunits, 29 in totaal, waar zij begeleid worden door het personeel van Zonhove. Ook voor het personeel is het een zeer uitzonderlijke situatie.

Daarom deelden Cristel Meulendijk en Henk Wargers van de Stichting Welzijn Zonhove vrijdag 20 maart 29 vlaaien uit op Zonhove. Stichting Welzijn Zonhove zet zich in voor het welzijn van de bewoners van Zonhove. Cristel haar broer woont op Zonhove  en ook de zoon van Henk woont er. Hierdoor zijn zij ook persoonlijk erg betrokken bij de gevolgen van de maatregelen.

“Mijn zoon is vrijdag 27 maart jarig”, vertelt Henk. “Normaal komt hij altijd in het weekend naar huis, maar nu kan dat even niet, zelfs niet op zijn verjaardag.” Henk beseft dat dat natuurlijk bij meer gezinnen het geval is. “Het is voor iedereen al moeilijk uit te leggen waarom een verjaardag of een bezoek niet doorgaat, maar in het geval van mijn zoon met zijn beperkingen is het extra moeilijk”.

Bij elke Brink, zoals een woonunit op Zonhove wordt genoemd, werd een vlaai bezorgd, met inachtneming van de regels van het RIVM. Toch nog een dag met een feestelijk randje voor de zoon van Henk en alle andere bewoners en personeel van Zonhove.

Wil je Zonhove ook een hart onder de riem steken? Plaats dan een berichtje op deze website: www.stichtingwelzijnzonhove.nl .

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>