Afbeelding
Foto: Ingezonden

Bibliotheek Dommeldal start met afhaalservice

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Vanwege de maatregelen bij het coronavirus moesten helaas alle bibliotheekvestigingen dicht. Gelukkig is er nu een manier gevonden om de bibliotheekleden toch met fysieke boeken van dienst te zijn. Vanuit de vestigingen in Nuenen en Geldrop kun je boeken lenen en komen ophalen.

Bij deze tijdelijke regeling zijn alleen boeken uit Geldrop, of boeken uit Nuenen te leen. Ook kun je een combinatie maken van boeken uit Geldrop én uit de achtergrondcollectie. Het is op dit moment niet mogelijk om boeken uit de andere vestigingen (Mierlo, Heeze, of Son en Breugel) te laten komen. Maar de leners uit deze kernen kunnen natuurlijk altijd wel boeken kiezen uit de vestiging Geldrop of Nuenen, en ze ook in die vestiging ophalen.

Zoek je boeken uit via www.bibliotheekdommeldal.nl. Klik op het boek-icoontje om te zien of het boek in Nuenen of Geldrop (of in de achtergrondcollectie in Geldrop) aanwezig is. En reserveer het. De bibliotheekmedewerkers gaan direct aan de slag en bellen of mailen vervolgens om een afhaalafspraak met je te maken. Zij registreren ook meteen de boeken op je lenerspas zodat je de pas bij het afhalen niet nodig hebt. Misschien staat er nog een bedrag open? Betaal dit dan eerst via Ideal, anders kan de aanvraag niet verwerkt worden.

De veiligheid van de bezoekers en die van de medewerkers van de bibliotheek staan voorop. De medewerkers houden zich dan ook strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Het afhalen gaat daarom contactloos. De medewerkers maken een tas met boeken klaar en zetten die 72 uren van tevoren klaar, op een afgesproken plek, met je naam erop. Zo houden ze het voor iedereen veilig. Ga niet zonder die afspraak naar de bibliotheek, ze bellen of mailen je zo snel mogelijk.

Let op: Je kunt alleen boeken aanvragen die beschikbaar zijn in de bibliotheekvestiging waar je deze ook ophaalt. De boeken hoeven pas weer ingeleverd te worden als de fysieke bibliotheek weer geopend is. Er ontstaan geen boetes, want die zijn opgeschort tot 1 juni. Wil je nog iets vragen? Mail naar afhaalservice@Bibliotheekdommeldal.nl of bel naar 040-2862805. Natuurlijk blijft ook de onlinebibliotheek open. Je hoeft dus nooit zonder boeken te zitten.